HOCKEYETTAN: Nådde målet ändå sparkas tränaren – ”Vi vill bygga långsiktigt”

Samma dag som sista omgången i Hockeyettans höstserie sparkade Karlskrona tränaren Mats Lusth, trots att klubben nådde målet att ta sig till Allettan. Nu tar ett oprövat kort över Blekingeklubben.
– Jag tackade ja direkt, säger Eric Karlsson.

Mats Lusth toh Karlskrona till Allettan, allt enligt klubbens mål. Trots det var han inte med laget i den sista omgången av höstserien i Hockeyettan Södra. Han fick sparken, trots att han klarat klubbens sportsliga mål under två säsonger.

– Vi vill bygga långsiktigt med ett nytt och bredare ledarskap som tar ansvar för hela vår elitverksamhet där Eric Karlsson får förtroendet att leda laget framöver. Den moderna hockeyfilosofi som Eric står för tror vi passar dagens trupp på ett väldigt bra sätt, säger Erik Belin, sportkoordinator i Karlskrona till klubbens hemsida.

Ingen tvekan

Den nye tränaren Eric Karlsson är ett tämligen oprövat kort i seniorsammanhang. 27-åringen har tränat klubbens J20 i en och en halv säsong. Någon tvekan om att som 27-åring hoppa på ett A-lag där kraven är höga fanns inte hos Karlsson.

– Nej jag tackade ja direkt! Det är en tuff utmaning att hoppa in i laget så här sent av säsongen, med all ödmjukhet så tror jag mycket på mig själv och på det här laget, säger han till bloggen Livet från en rullstol.

Karlskrona förlorade den första matchen med Eric Karlsson vid rodret med 1-0 borta mot Borås.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN