Brynäslegenden levererade i comebacken

Johan Holmqvist gjorde comeback i Karlskrona, Brynäslegenden stod för en kanoninsats mot just Brynäs IF. Målvaktshjälten var lite tagen efter matchen
– Känslan är jättekonstig, jag menar första matchen spelas i mitt hem, säger Johan Holmqvist.

Brynäslegenden Johan ”Honken” Holmqvist gjorde i dag comeback för Karlskrona. Han levererade en jättebra insats på bortaplan mot sin gamla klubb och stoppade 29 skott.

– Jag kände mig relativt lugn och trygg där bak. Jag fick grymt bra hjälp av grabbarna i dag. Vi pratade om det ända sedan jag kom ned att det handlar om små detaljer. Det handlar om att offra sig, det handlar om att göra det lilla extra hela tiden för att bryta mönster och jag är imponerad av dagens prestation, säger Johan Holmqvist till C More efter matchen.

Det blev bara ett insläppt mål då Karlskrona vann med 1-4 i Gavlerinken Arena. Men efter matchen är ”Honken” ändå lite tagen efter segern.

– Jag hittade rätt anspänning i dag. Känslan är jättekonstig, jag menar första matchen spelas i mitt hem… mot Brynäs liksom. Vi gör det bra och jag är imponerad av dagens prestation av oss. Och jag är väldigt nöjd över min prestation, det är jag.

Fick skott i masken

Det blev en tuff comeback för Brynäslegenden som vunnit två SM-guld med klubben. Under den första perioden fick nämligen ”Honken” ett skott i masken av Brynäs Lucas Carlsson. Många befarade ifall målvakten skadats redan i den första matchen för Karlskrona. Johan Holmqvist tog faktiskt av sig masken och kollade ifall han blödde eller inte, men tursamt nog verkade ingen större skada vara skedd och han fortsatte att spela.

Nu när det återstår sex omgångar av grundserien innebar Karlskronas seger tre väldigt viktiga poäng. Jumbolaget har nu fem poäng upp till Örebro som ligger ovanför kvalstrecket. Örebro spelar just nu mot Frölunda och leder med 2-1 efter första perioden.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN