SKRÄLLEN: Oskarshamn upp i serieledning

Oskarshamn upp i serieledning efter fyra omgångar i SHL, vem hade räknat med det?

Oskarshamn fortsätter att skrälla i SHL. Under lördagskvällen tog man emot ett formstarkt Djurgården, vilket inte stoppade laget i blått. Efter Oskarshamns tredje raka vinst i årets SHL är de nu serieledare.

Oskarshamns Tex Williamsson har storspelat i buren under inledningen av SHL och gjorde knappast en sämre insats i kvällens match hemma mot Djurgården. Målvakten stoppade 29 skott och var stor anledning till ännu en bragd av Oskarshamn.

Effektivt anfallsspel

Oskarshamn öppnade upp målskyttet efter cirka halva matchen genom Tyler Kelleher, och utökade senare sin ledning i början av tredje perioden. När sedan Djurgården slarvade med ett byte och hade alldeles för många spelare på isen utnyttjade Tyler Kelleher det numerära överläget och satte sitt andra mål för matchen.

Slutforcering

Efter Oskarshamns tredje mål såg matchen mer eller mindre avgjord ut, men det var den inte. Simon Johansson reducerade till 3-1 och gjorde sitt första mål för säsongen. När Robert Ohlsson senare plockade ut Robin Jensen gjorde den prestigefyllda värvningen Patrik Berglund sitt första mål för Djurgården och sitt första mål i SHL någonsin. Efter Djurgårdens 3-2 reducering lyckades Oskarshamn stänga ner resten av matchen och ta ännu en skrällseger.

• Det var inte många som tippade oss som serieledare efter fyra omgångar, jag tycker vi följer våran plan och jobbar bra efter den, säger Oskar Nilsson till Cmore efter matchen.

Tre nycklar till Oskarshamns vinst

• Tex Williamsson, stod på huvudet igen.
  • Effektiv defensiv, Oskarshamn stängde ner Djurgårdens spets största delen av matchen vilket var en stor faktor till vinsten.
  • Djurgårdens ineffektivitet, laget skapade massvis med lägen i tredje perioden men lyckades inte få in pucken innan det var försent.

Ur vägen, minibussen #7Garrison…Oskarshamn away!
SUPERSKRÄLLEN: Nykomlingen vann borta mot serieledarna
HISTORISKA MÅLSKYTTEN: Jag kommer göra fler mål