SHL: Tidigare kvalhjälten klar för Oskarshamn

I Oskarshamn ögon gjorde man igår klart med en drömvärvning. Man har lyckats knyta åt sig den tidigare kvalhjälten Lukas Pilö över två säsonger, som var med och spelade upp klubben i SHL säsongen 2018/19.

Den unge backen som fyller 22 till hösten, lämnar alltså Örebro för att återigen bege sig ner till Småland. Han har de senaste säsongerna varvat med spel både i SHL och Hockeyallsvenskan, efter utlåningar till Brynäs och Karlskoga. Men nu är det Oskarshamn som gäller igen för Pilö, där han har väldigt goda minnen från sin tid i klubben.

”Känslan var att inget kunde stoppa oss”

Tiden han hade hos smålänningarna 2018/19 verkar verkligen varit en positiv sådan för backen. Klubben tog då steget upp till finrummet efter ett starkt kval.

– Det var en helt fantastisk säsong. Jag kom in i laget runt jul och kände direkt att den här gruppen kunde gå långt. Vi slutade tvåa i serien och i kvalet var känslan att inget kunde stoppa oss, säger Pilö till klubbens hemsida.

Intressant säsong

Oskarshamn som länge slogs för sin överlevnad, klarade till slut negativt kval. Man har inför nästa säsong börjat presentera flera intressanta nyförvärv, som man hoppas ska kunna höja laget ytterligare. Dessutom har man skaffat sig viktig rutin efter att ha spelat i den högsta serien ett tag, så det blir väldigt intressant och följa om laget lyckas ta nästa steg i utvecklingen nästkommande säsong.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN