Hampus Harlestam till vänster. Foto: Bildbyrån
Den åttonde april blev Smålandsklubben IK Oskarshamn klara för SHL för första gången i historien. Nu har klubben gjort klart med två förstärkningar från Hockeyettan. 

Det har sedan länge stått klart att Per Kenttä, sportchef i Oskarshamn inte förlängde sitt kontrakt med den blivande SHL-klubben. Ny sportchef blev Daniel Stolt, tidigare Vimmerby som nu har kontrakterat två spelare från sin forna klubb. Hampus Harlestam och Pontus Näsén. Sedan tidigare så har man värvat försvarsspelaren Emil Wahlberg från Västervik, tidigare spelare även han i Vimmerby.

Vi behöver lite spetsspelare

I truppbygget Oskarshamn är det nu tio forwards och sex backar signerade. – Truppen känns bra och spännande, säger Stolt till Oskarshamns hemsida. Det vi behöver in nu är lite spetsspelare, men jag har lite krokar ute så det kommer fler nyförvärv inom kort.

Hampus Harlestam kommer från Lidingö utanför Stockholm har spelat för Hammarby och Vimmerby i Hockeyettan och öst in poäng genom åren. Under sejouren i Hockeyettan har det blivit 190 poäng på 226 matcher. Nu ska alltså 26-åringen visa att han är redo för Svenska Hockeyligan. Det blir en omställning att börja spela hockey på heltid säger Harlestam till Hockeybladet.

Pontus Näsén med Orsa som moderklubb har på sina 67 matcher i Hockeyettan bidragit med hela 37 assist, som back. Daniel Stolt ser dessa spelare som stor utvecklingsförmåga.

<< Läs mer om IK Oskarshamns truppbygge här >>

<< Läs mer om SHL här >>

Annonser

Kommentarer

Kommentarer