Robert Jönsson – Officiell klubblegendar

Robert Jönsson var målvakt i Oskarshamn under hela 12 säsonger. Han spelade i Oskarshamn hela sin karriär och har nu blivit invald i Oskarshamns Wall of Fame. 

Jönsson spelade som målvakt i Oskarshamn under tolv säsonger. Under den tiden hann han och klubben med att avancera från division 3 till allsvenskan och nu har han äntligen blivit visad den uppskattning han förtjänar:

–  Det är kul att bli uppmärksammad för sin tid i föreningen, berättar Jönsson på Oskarshamns hemsida. 

Det är jätteroligt

Jönsson var ute och sprang när han fick ett samtal av Martin Åkerberg, Oskarshamns klubbchef. I samtalet berättar Åkerberg för Jönsson att den gamle målvakten har blivit invald i föreningens Wall of Fame. Klubblegendaren tycker att det är kul att hans tid i föreningen blir uppmärksammad: 

–  Jätteroligt så klart. Det var ett tag sedan man la av med hockeyn och det är kul att bli uppmärksammad för sin tid i föreningen.

Har inte varit mycket hockey

Det blev hela tolv säsonger och det häftigaste under han tolvåriga sejour var när de avancerade från division tre till division två. Men det har inte blivit speciellt mycket hockey för Oskarshamnslegendaren efter karriären. Men kärleken för Oskarshamn har förblivit. 

– När jag slutade kände jag mig väldigt klar med hockeyn och eftersom att jag jobbat mycket kvällar har det inte blivit att jag kunnat se så många matcher live. Men jag har så klart följt föreningen på andra sätt. Intresset trappades upp för mig precis som för många andra under förra säsongen. 

Det blir en speciell kväll för alla oskarshamnare den 23:e november, dagen då hyllningen och invigningen av Jönssons Wall of Fame sker. Oskarshamn bjuder på en intervju med klubblegendaren i deras sportbar innan matchen samt att det blir en stor signering session med legenden och nuvarande a-lagsspelare.

Läs mer om IK Oskarshamn här >>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN