Oskarshamn värvar dubbelt

Hockeyallsvenska Oskarshamn sportchef Per Kenttä har inte legat på latsidan, under måndagen presenterades två nya spelare.

Det är dessutom spelare med meriter från spel i högre divisioner som ansluter. Från SHL är det Brynäsmålvakten Felix Sandström som skrivit på ett korttidskontrakt. Detta gäller till och med den 15 februari, därefter tar klubbarna ställning till en eventuell förlängning.

Hög högstanivå

Per Kenttä kommenterar värvningen av Sandström till Oskarshamns hemsida

– En målvakt vars högstanivå kanske är bland de högsta i landet. Han sitter på en otrolig potential och spelade bland annat SM-final i våras. Nu är han tillbaka från sin sjukdom, behöver matcher och lösningen för oss är bra. Vi kommer ha en kontinuerlig dialog med Brynäs men han kommer till och börja vara här de kommande veckorna.

Felix Sandström själv kommenterar lånet till samma sida

– Det känns kul att vara här och det blir en bra möjlighet för mig att få spela matcher. Jag har kört över en månad i full träning nu, känner mig redo och kommer göra allt för att hjälpa laget ta viktiga poäng i tabellen. Det verkar vara en bra och härlig grupp här också.

Finsk Forward

Den andra spelaren som presenteras är den 25-åriga forwarden Mikael Kuronen som närmast kommer från finska Ilves.Det är enligt sportchefen en hårt jobbande forward som kommer bli jobbig att möta.

– Han är snabb, målfarlig och stabil i båda ändar av isen. Jobbar hårt och kan egentligen ta vilken roll som helst i laget. Kan användas både offensivt och defensivt med powerplay och boxplay.

Huvudpersonen själv kommenterar sin roll

– Det kändes som en spännande steg för mig att komma hit. Det blir hårt jobb från min sida först och främst, men jag hoppas kunna bidra med både mål, poäng och tacklingar också. Huvudsaken för oss är att vända den här trenden och börja plocka trepoängare i tabellen igen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN