Officiellt: Per Kenttä ny sportchef i Oskarshamn

Idag blev det, som de flesta redan visste, officiellt att Asplövens starke man Per Kenttä byter klubb. Han blir ny sportchef i Oskarshamn. Kontraktet är på tre år.
– Ska man flytta kan man ju lika gärna göra det ordentligt, säger Kenttä.

I december meddelade Roger Jönsson att han slutar som sportchef i allsvenska Oskarshamn. Nu är det officiellt att Per Kenttä lämnar Asplöven och tar över efter Jönsson hos smålänningarna.

– Vi är självklart jättenöjda med att få in en sådan här arbetsmyra i föreningen. Direkt när vi drog igång processen att hitta en ny sportchef var Per Kenttä ett namn som stack ut för oss. Han var såklart en av nycklarna till att Asplöven gick upp i Allsvenskan och sedan höll sig kvar trots ganska små medel. Vi ser en grym potential i Per och i samtalen om hur han vill forma det sportsliga är han och styrelsen helt eniga, säger Martin Åkerberg, klubbchef i Oskarshamn i ett pressmeddelande.

Mr Asplöven

Kenttä är något av Mr Asplöven och han var en starkt bidragande orsak till att Asplöven från Haparanda tog sig upp i hockeyns näst högsta liga. I Asplöven är man ledsna att eldsjälen försvinner.

– Självklart är det ett tungt och tråkigt besked, samtidigt som vi unnar Per detta. Han har betytt så otroligt mycket för vår förening. Nu får vi andra samla kraft och driva klubben vidare mot nya framgångar. Vi önskar Per lycka till och framgång i hans nya utmaning säger Asplövens ordförande Per-Olof Kinnunen i ett pressmeddelande.

Kenttä själv kommer alltid att minnas tiden i Asplöven.

– Det har varit stora kontraster från uterink till matcher mot CSKA Moskva, Luleå Hockey och Djurgården med Asplöven. För den resan är jag evigt tacksam och kommer aldrig glömma vad idrotten och Asplöven betytt för mig, säger han.

Sportchef i ny förening

Nu är det Oskarshamn som gäller och det blir en nätt flytt på 136 mil för 35-årige Kenttä.

– Det känns kul och inspirerande att komma till ett nytt lag och en ny stad. Ska man flytta kan man ju lika gärna göra det ordentligt, skämtar Kenttä och fortsätter:

– I Asplöven, som är en väldigt liten förening, fick man hjälpa till med lite av varje hela tiden och jag är inte rädd för att hugga in där det behövs. I Oskarshamn blir det nya förutsättningar och lite annorlunda sätt att jobba, men det ska bli spännande. Jag ser enorm potential i föreningen.

Kenttä tillträder som sportchef i april.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN