Lucas Elvenes om succéutlåningen: ”Har fått ett stort förtroende av tränarna”

Han ses som en av de största talangerna född 99. För Lucas Elvenes har inledningen på säsongen varit fenomenal och utlåningen till Oskarshamn har gjort honom gott.
– Jag trivs jättebra i Oskarshamn och i laget, säger han till Hockeybladet.nu.

Redan ifjor debuterade han i SHL och inför den här säsongen aviserade Rögle att man skulle satsa på yngre brodern Elvenes. Trots det lånades han ut till Oskarshamn i HockeyAllsvenskan.

Det har gjort honom gott och hittills trivs han väldigt väl i klubben. Så väl att han lyckats producera åtta poäng på de nio inledande matcherna.
– Jag trivs jättebra i Oskarshamn och i laget. Har fått ett stort förtroende av tränarna och får spela mitt spel, säger han och fortsätter:
– Det är klart att jag vill hjälpa laget att producera framåt. Jag är glad över att jag har lyckats.

Succén i Oskarshamn kan ju leda till att Rögle vill kalla hem dig. Har du haft någon kontakt med Rögle?
– Jag har inte pratat med Rögle så värst mycket. Jag har fullt fokus på Oskarshamn. 

Att lämna sina vänner och familj som 18-åring är inte lätt. Men Lucas har fått stort stöd av storebror Ludvig, som också är utlånad till klubben.

– Det är ju första gången jag flyttar hemifrån, så det är väldigt skönt att ha med sig brorsan som vet hur det är att bo själv, säger han.

”Jag blev överlycklig när jag såg mitt namn”

I somras blev han draftad av det nykomponerade NHL-laget Vegas Golden Knights. En stor dröm och ett stort steg på vägen för alla unga ishockeyspelare och Lucas medger att det var något extra speciellt att se sitt namn dyka upp på skärmarna.

– Jag blev överlycklig när jag såg mitt namn. Men det gäller att inte flyga iväg, man måste fortsätta köra så man kommer att nå dit någon gång, säger han.

Under campen tidigare i höst gjorde Lucas enligt mycket säkra uppgifter stor succé. Men något konkret samtal med NHL-klubben finns det inte, ännu.

– De har sagt att de tror på mig, inget mer.

”Vi är ett ungt lag”

Oskarshamn är ett väldigt ungt lag och tränarna har gett de unga spelarna ett stort förtroende. Laget har imponerat och ligger på en fjärdeplats i tabellen efter nio spelade omgångar.

– Vi är ett ungt lag och jag tycker att alla i laget har gjort det riktigt bra såhär långt, säger han.

Imorgon möter man BIK Karlskoga, ett lag som föga förvånande bara är placerat på en niondeplats i tabellen.

– Det gäller att vi går ut och spelar vårt spel. Vi måste spela snabbt och smart som vi gjort i tidigare matcher, annars kommer vi inte att vinna, säger han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN