KLART: Hårdsatsande klubbens tredje pusselbit på plats

0
1802
Foto: USHL

Smålandsklubben storsatsar i HockeyAllsvenskan och nu är en tredje pusselbit i bygget av Oskarshamn 2.0 på plats. Föga förvånande hämtas en spelare från nya sportchefens förra klubb.
– Marcus är en ambitiös ung back med framtiden för sig, säger Per Kenttä.

Först värvades sportchefen Per Kenttä från Asplöven, sedan blandades det norrländska med skåningen Björn Hellkvist som tränare. Nu har Kenttä värvat sin första spelare och klubbens tredje pusselbit. Den 19-årige backtalangen Marcus Björk plockas från Kenttäs gamla klubb Asplöven.

– Marcus är en ambitiös ung back med framtiden för sig. Hans styrkor ligger i såväl offensiven som defensiven och han visade i Asplöven att han är mogen för HockeyAllsvenskan, säger sportchef Per Kenttä sportchef i Oskarshamn i ett pressmeddelande.

Pusselbit från norr

Under delar av förra säsongen spelade Björk i Omaha Lancers i USA där han noterades för åtta matcher. Efter det flyttade han hem till Norrbotten igen, där han blev den del i Asplöven. Nu har han skrivit på för två år med Oskarshamn.

  • Det ska bli otroligt roligt och spännande att få chansen att spela i Allsvenskan och speciellt i en klubb som Oskarshamn. Jag är sugen på att ta nästa steg nu. Det känns bra att stommen finns kvar i laget och sen känner jag ju Per Kenttä och han vet vad jag kan, säger Marcus Björk.

Björk ser sig själv som en fysisk back och gillar att spela ett aggressivt försvarsspel. Han ansluter till Oskarshamn kring första majhelgen.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

4 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.