KLART: Kärnspelaren förlänger med Oskarshamn

IK Oskarshamn förlänger med kärnspelaren Arsi Piispanen. Den 32-årige veteranen har spelat fem säsonger i klubben, nu är han klar för ytterligare ett år med IK Oskarshamn.
– Var inte meningen att vi skulle stanna så länge när jag skrev på första kontraktet, säger Arsi Piispanen.

Kärnspelaren Arsi Piispanen har gjort klart med IK Oskarshamn om en kontraktsförlängning. Detta innebär att den 32-årige veteranen och publikfavoriten blir kvar i klubben för minst en säsong till.

– Jag är naturligtvis nöjd att vi har kommit överens. Vi hade en bra dialog med Per Kenttä nu efter säsongen och det var vårt gemensamma mål att skriva det här kontraktet. En stor del av beslutet är så klart även familjens. Alla barnen går i skolan och vi har redan bott här i fem år så de känner sig trygga här, säger Arsi Piispanen på IK Oskarshamns hemsida.

När Arsi Piispanen först anlände till klubben var han inte alls säker på hur lång sejouren skulle bli.

– Sex säsonger i samma klubb är en lång tid. Det var inte meningen att vi skulle stanna så länge när jag skrev på första kontraktet. Det finns många anledningar till att vi är här fortfarande. Familjen trivs här i staden, jag trivs i klubben och vi har fått många kompisar här.

”Känner mig vältränad”

Den rutinerade centern fyller 33 i sommar och har hunnit med totalt 262 matcher i HockeyAllsvenskan, han har också registrerat 151 poäng där 51 av dem är mål.

– Jag ville fortsätta i IKO för att den här säsongen var så rolig och att det gick bra för min del, framför allt under senare delen av säsongen. Jag har klarat mig utan skador och känner mig vältränad.

”Viktig både på och utanför isen”

IKO:s sportchef Per Kenta är också väldigt nöjd över Arsi Piispanens beslut att stanna kvar i klubben.

– Jag är jätteglad att Arsi väljer att stanna. Han är en fantastisk person och klev fram när vi som lag mest behövde det och var en av de tongivande när det väl skulle avgöras på slutet. Arsi är otroligt viktig både på och utanför isen, säger Per Kenttä.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN