KLART: Han tar över SHL-jumbon

Det har spekulerats ett tag, men nu är det klart att Martin Filander tar över SHL-jumbon Oskarshamn. Därmed lämnar han Malmö.

Martin Filander tar över SHL-jumbon Oskarshamn, det blir hans första uppdrag som huvudtränare i SHL. Tidigare har han varit huvudtränare i Västerås i Hockeyallsvenskan. Sedan 2016 har han varit assisterande tränare till Peter Andersson i Malmös bås.

Det kommer enligt Filander att bli förändringar i sättet att spela hockey, även om han inte vill framhäva sig själv.

– Det blir ofta klyshigt när tränare pratar om sin hockey men vi kommer att behålla en del av den hockey som IK spelar idag. Många är imponerade av hur det har sett ut, även jag ska tilläggas. Det vi behöver utveckla är ett större driv i spelet och bygga en offensiv och spel med pucken över hela isen. Vi ska vara riktigt intensiva och tuffa över hela isen. Vi kommer göra vissa justeringar men grunden kommer att finnas kvar, säger Martin Filander till Oskarshamns hemsida.

Målet 2020/2021

För Oskarshamn och Filander är så klart målsättningen att komma högre upp än vad man gjorde den här säsongen.

– Det behöver vi sätta oss ner tillsammans och komma fram till. Men ambitionen är så klart att bli bättre än förra säsongen, men det är en fråga för mig, laget och styrelsen att komma fram till. I slutänden handlar det om en strävan att ta sig till positiva matcher i slutet på säsongen. Förutsättningen för det måste vi dock som sagt ta med laget och ledningen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN