Kampen mot klockan – hinner sargen byggas i tid?

Sargen ska bytas ut i Be-Ge Hockey Center och nu kommer larmet om att bygget är försenat. Nu ska sargen vara klar endast ett dygn innan premiären.

Sargen i IK Oskarshamns hemmaarena Be-Ge Hockey Center ska bytas ut inför den kommande säsongen. Nu är bytet försenat och beräknas vara klart så sent som ett dygn innan Oskarshamns hemmapremiär mot Modo den 20 september.

Rivning av den gamla sargen och montage av den nya kommer att göras mellan 14 och 19 september. Sargen kommer, enligt tidplanen, vara slutmonterad ett dygn innan hemmapremiären i hockeyallsvenskan mellan IK Oskarshamn och MoDo, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

Kommunen förklara förseningen med att leverantören inte hunnit med att montera alla sargar de har åtagit sig att montera.

– Trycket på marknaden för ishockeysarger är stort och det har nu visat sig att vår sarg kommer senare än beräknat. Självklart är det inte önskvärt att sargen blir klar så nära inpå hemmapremiären, men både vi och leverantören arbetar hårt för att den nya tidsplanen ska hålla. IK Oskarshamn har varit förstående men påverkas ju såklart av detta, något vi beklagar och har stor respekt för. Samtidigt har vi inget val i detta läge då sargen måste vara bytt till premiären, i annat fall är inte Be-Ge Hockey Center godkänd som allsvensk arena, säger Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamns kommun.

Välbehövligt byte av sargen

För IK Oskarshamn gäller det att gilla läget och hoppas att sargen verkligen blir klar i tid. Den gamla sargen var inte godkänd för spel i Hockeyallsvenskan. Tyvärr tvingas klubben att ställa in en ungdomsturnering.

– Först och främst är det väldigt glädjande att vi snart har en ny sarg på plats i arenan eftersom det handlar om spelarnas säkerhet. Dessvärre ställer förseningen till problem för oss under en tid på året där organisationen i övrigt är väldigt pressad. Främst lider jag med vår ungdomssektion där vi bland annat blir tvungna att ställa in en planerad cup, säger Martin Åkerberg, klubbchef i IK Oskarshamn.

Hockeybladet söker skribenter

Vill du bli Hockeybladets nya skribent? Läa mer här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN