Hellkvist: ”Då måste vi börja ge igen”

Det var minst sagt ett hett Smålandsderby mellan Västervik och Oskarshamn under söndagen. Matchen gick till straffar men det kommer inte bli huvudfokuset i matchen, utan det läggs någon helt annanstans.

Segrande ur matchen kom Västervik efter att vunnit med 3-4 på straffar. Det var en jämn match precis som ett derby ska vara men huvudfokuset lades istället på en incident där tränare Björn Hellkvist inte håller med domarna. IKO:s backtalang Martin Fehérváry åkte på en huvudtackling av motståndarbacken Joakim Englund som resulterade i en bruten näsa. Något som gör Hellkvist rejält upprörd.

Jag tar för givet att det blir en avstängning i efterhand. Det är en tackling som tar i huvudet och är en uppåtgående rörelse. Han kommer dessutom in som tredje spelare, sade han på en presskonferens efter matchen.

Hellkvist med dolda hot

Senare kom även Hellkvist att meddela att de sent kommer glömma tackling.

Om inte domarna tar sådana utvisningar får vi skaffa oss fighters. Är det vad vi vill? Då måste vi börja ge igen. Nummer tolv i Västervik (Englund) har tur att det är en jämn match, men det kommer fler matcher, tillade han.

Joakim Englund gjorde sitt första Allsvenska mål under söndagens match och besvarade sedan Björn Hellkvists utspel via Twitter.

– Men hot/dolda hot är okej?

Lagen möts igen den 25:e november, återstår att se om det är lika hårda ord som väntar i det mötet lagen emellan.

//platform.twitter.com/widgets.js

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN