Foto: Bildbyrån

Kristianstads grovjobbare Malte Sjögren flyttar till Oskarshamn, bekräftar klubben på sin hemsida. Det blir Smålandsklubbens femte nyförvärv och kontraktet sträcker sig över säsongen 2017/2018.

Oskarshamn har precis gjort klart med det femte nyförvärvet för säsongen. In kommer Höör-födda Malte Sjögren som förövrigt gjort 11 matcher i SHL för Malmö Redhawks. Malte gjorde 13 poäng för Kristianstad i division 1 men bidrog framför allt med hårt arbete.

Spännande pjäs

– Malte känns som en spännande pjäs med sin utmärkta skridskoåkning och hårda jobb i båda zonerna. Han är ung och utvecklingsbar. Dessutom stod han för en riktigt stark kvalserie, säger Oskarshamns sportchef Per Kenttä till hemsidan.

Förutom Sjögren har Oskarshamn även plockat in backen Marcus Björk från Asplöven, målvakten Ludvig Engsund från Västervik samt Gustav Olhaver från Rögle och Oscar Josefsson från Vimmerby till forwardsuppställningen. Truppen väntar dock fortfarande på förstärkningar i form av spetsspelare.

– Jag tycker att vi ska vara nöjda såhär långt. Där är någon ytterligare spelare som ska in, sedan är det i princip bara spetsplatser kvar. På de platserna får det ta den tiden det tar. Det är viktigare att det blir rätt spelare och rätt karaktärer än att stressa fram beslut, säger sportchefen Kenttä till lagets hemsida.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer