BEKRÄFTAT: Örebro skickar 19-årige forwarden till Hockeyallsvenskan

Örebro skickar ner sin 19-årige junior till Hockeyallsvenskan för att få mer speltid. Han kommer att spela i topplaget Oskarshamn resten av säsongen.
– Anton behöver mer speltid för sin utvecklings skull, säger Niklas Johansson, sportchef i Örebro till klubbens hemsida.

19-årige forwardstalangen Anton Johansson skickas till Hockeyallsvenska topplaget Oskarshamn. Klubben ligger just nu tvåa i tabellen efter AIK, som dock har två matcher mer spelade. Johansson lånas ut för att utvecklas i seniormiljö och att få speltid.

– Anton behöver mer speltid för sin utvecklings skull och i dagsläget kan vi inte erbjuda det. Därför väljer vi att placera honom i en miljö där vi tror att han kommer att fortsätta utvecklas i positiv riktning, säger Niklas Johansson.

Oskarshamn har letat efter en forward och hoppas nu att Johansson är den som saknats.

– Vi har ju sökt efter en forward som kan ge oss extra numerär och större konkurrenssituation på forwardssidan. I Anton får vi in en hårt jobbande center med bra fart på rören som vi tycker har egenskaperna för att passa bra in i vårt spelsätt. Jag vill också poängtera att det inte är något lån, utan Anton skriver ett kontrakt med oss, säger Per Kenttä, sportchef i Oskarshamn till klubbens hemsida.

Utlåningen gäller resten av säsongen.

Läs mer om Örebro>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN