BEKRÄFTAT: Nilsson har drabbats av en kraftig hjärnskakning

Drygt fem minuter in i mittenperioden i Smålandsderbyt mellan Växjö Lakers och Oskarshamn kolliderar Växjös Brendan Shinnimin och Oskarshamns Oskar Nilsson. Nilsson blev liggande på isen i flera minuter.

Vid läge 1-0 för gästande IK Oskarshamn när bortalaget har power play får Oskar Nilsson en otäck tackling av Växjös Brendan Shinnimin i mittzon. Nilsson blir liggande i flera minuter och medicinskt team är snabbt på plats. – Jag hoppas och ber för att han ska vara okej, säger Shinnimin till Sportbladet efter matchen.

Enligt de första rapporterna rörde det sig om en punkterad lunga, brutna revben och en blödning i hjärnan för Nilsson. Klubben gick under fredagseftermiddagen ut med att Nilsson drabbats av en kraftig hjärnskakning. Han kommer att stanna på sjukhus resten av veckan för observation.

Anmäls inte

Under förmiddagen kom även beslutet från disciplinnämnden att de inte kommer att ta upp fallet i nämnden. Därmed får Shinnimin spela nästa match för Lakers. Detta får tränare Håkan Åhlund att rasa. – Det är bara tomt snack hela tiden. De avstängningar som varit hittills går inte att jämföra med det här, säger tränaren Håkan Åhlund till Sportbladet. Åhlund syftar på den avstängningen hans Simon Despres fick i premiären mot Skellefteå efter att ha skallat motståndaren.

På presskonferensen efter matchen var båda tränarna inne på att det var en olycklig situation. Sam Hallam i Växjö menade även på att Shinnimin kunde ha valt att styra ut Nilsson i stället för att tackla. – Det är en situation som vi ska kunna undvika och utsätta varandra för sa Hallam efter matchen. – Jag håller helt med sa Oskarshamns assisterande tränare Fredrik Hallberg under presskonferensen.

Det är juniornivå

Matchen vanns av Växjö med 3-2 och tar därmed sin första seger i årets SHL. Trots detta var inte Sam Hallam nöjd med sina spelare efter matchen. – Hockey går ut på att vinna, och då behöver jag inte se flera juniorbetonade beslut därute säger en upprörd Hallam efter matchen.