Wännström blev stor matchhjälte mot sitt gamla lag

HV71 gästade Brynäs under tisdagen och stor matchhjälte blev den tidigare Brynässpelaren Sebastian Wännström med sina fyra poäng.

Det var  HV71 som kunde ta ledningen i slutet av första perioden. Anton Bengtsson snappade upp en puck som Brynäs-målvakten missbedömt och frispelade Sebastian Wännström som hade tom bur.

I den andra perioden gick spelkvalitén ner något och Brynäs kunde kvittera genom inlånade Ludvig Nilsson. Sex minuter senare fick HV71 en straff, som Sebastian Wännström tog hand om och hans andra mål för kvällen var ett faktum.

HV71 fick en smakstart på den tredje perioden. Mattias Tedenby kunde öka på lagets ledning två gånger om, assisterad av bland annat Sebastian Wännström två gånger om. Men Brynäs gav sig inte och Daniel Mannberg reducerade till 2-4 efter halva slutperioden. Men närmre än så kom man inte och HV71 plockade en blytung seger.

Wännström är född i Gävle och tillbringade sex säsonger i Brynäs junior- och A-lag och var bland annat med och vann SM-guld 2012. Idag stod han för HV71:s två första mål och assisterande även till två av målen. Fyra poäng av fyra möjliga, det kunde inte blivit bättre.

– Jag har jobbat hårt i sommar, är glad att jag är i HV71 nu, att de har gett mig förtroende och ville ha mig. Det betydde jättemycket och var en skön känsla, säger Wännström till TT.