ULLSTRÖM: ”Det har varit en dröm att komma tillbaka”

För två dagar sedan kom nyheten att David Ullström bryter kontraktet med HV71 och signerar med en NHL-klubb. Hockeybladet har pratat med forwarden som är tacksam att han fick starta om i HV71 efter ett par skadefyllda säsonger.
– Det har varit en dröm att komma tillbaka till NHL igen, säger David Ullström till Hockeybladet.

Förra säsongen kom David Ullström tillbaka till HV71 efter drygt sex säsonger utomlands. Efter tre år i NHL och AHL blev det tre och en halv säsonger i KHL där framförallt den sista säsongen spolierades av skador. I februari förra året presenterades han och comebacken kom ganska snabbt.

– Jag hann bara spela sju matcher innan jag bröt handen. Det var inget som störde den här säsongen som var, säger han till Hockeybadet.

Sedan han lämnade NHL och AHL har kroppen inte riktigt svarat upp på förväntningarna och de senaste åren har varit skadefyllda.

– Det har varit en dröm att komma tillbaka till NHL igen. Jag har haft problem med kroppen och opererat den flera gånger. Nu är jag hel och det är jag mycket glad för.

Skrivit på

Nu har den forwarden skrivit kontrakt med en NHL-klubb. Vilken klubb, vilken typ av kontrakt eller hur långt kontraktet är på vill han inte avslöja.

– Jag kan inte säga något om det än. Jag kan bekräfta att kontraktet är påskrivet.

När tror du att det kan bli offentligt?
– Det är inget jag spekulerar i, det är upp till klubben.

Otroligt med SM-guld

Den 29-årige Jönköpingsonen ser tillbaka på den dryga säsong han tillbringade i HV71 och SM-guldet är väl det som står högst upp i rangordningen.

– Att vi vann SM-guld, trots att jag inte var med och spelade. Hur vi fick ihop gruppen till ett vinnande lag och hela den processen fram till guldet. Det är nog det jag kommer att minnas mest från den här tiden.

David är tacksam att han fick chansen i HV71 igen efter de skadefyllda säsongerna. Nu startar en ny sejour i livet och hur långvarig han blir i NHL är svårt att spekulera.

– Just nu går jag in med inställningen att göra en riktigt bra sommar och komma väl förberedd till campen och kunna ta en plats i laget. Jag jobbar på att förbättra min styrka och fysik.

Läs mer om HV71>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN