Thörnberg: ”Jag älskar att spela i HV71”

Martin Thörnberg förlängde nyligen sitt kontrakt med två år och har inga planer på att avsluta karriären även om tankarna funnits där när skadorna kommit

Martin Thörnberg som hunnit bli 34 år gammal förlängde nyligen sitt kontrakt med HV71 i ytterligare två år. Martin har varit moderklubben trogen med undantag spel i KHL där han tillbringade fyra säsonger. Innan han vände hem till HV71 igen. Trots åldern så har Thörnberg inga som helst planer på att avsluta karriären även om tankarna funnits där när skadorna kommit.

— Det är klart att man funderar lite på det när kroppen inte mår bra. Nu har ju jag haft tur med skador under min karriär. Det är först nu under de senaste åren jag har varit lite skadad och de här tankarna har kommit.

— Men det är ju inga allvarliga skador. Jag känner mig fräsch och tror att jag kan vara med och bidra ett par år till. Det är för mycket fokus på ålder i SHL – och så gammal är jag ju inte heller säger Martin Thörnberg till HV71.

Ishockey är en livsstil

Med fyra SM-guld i bagaget, spel i KHL och flertalet säsonger bakom sig så tycker Thörnberg att det fortfarande är lika roligt att spela ishockey. Och han har under karriärren spelat med flera olika lagkaptener och de personliga målen har ändrats med åren.

-Det är svårt att leva upp till Johan Davidsson jag försöker bara vara mig själv.

-Små mål måste man såklart ha men jag kanske inte har samma mål som en 20-åring som vill till NHL utan mitt mål är att kunna bidra med mitt spel, hjälpa dom unga och vara en bra förebildbåde på och utanför isen.

Årets säsong en berg och dalbana

Säsongen började bra för HV71 som plockade hem en hel del poäng. Sen blev det en tuffare tid som präglades av flera skador där spelare om Alexander Ytterell och Kristofer Berglund fick säsongen förstörd.

-Det har varit lite upp och ner det började bra men sen så vände det. Vi försöker hitta stabiliteten i laget för att kunna hålla en hög nivå varje match. Vi vill inte vara det där varannandag laget som vinner en match och sen förlorar den andra. Då harvar man i mitten och där vill vi inte vara.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN