Foto: Bildbyrån

Under fredagen spelades den fjärde semifinalen mellan Malmö och HV71. En match som HV71 vände och vann efter att tidigt hamnat i underläge. Tillsammans med sin kedja vände Ted Brithén matchen åt HV71:s fördel. Här är hans tankar efter kvällens vinst. Han berättar också om hur man ska vinna på söndag. 

Malmö tog tag i taktpinnen och redan efter femton sekunder hade man tagit ledningen genom Frederik Storm. Drygt två minuter senare var det dags igen och HV71 var i brygga. – Vi tuggar på även om det blir motigt där i början, när de får några lätta kassar. Men vi jobbar oss in i matchen och spelar det spelet som vi gjort hela säsongen, och därför kan vi vända och vinna här idag, säger en nöjd Ted Brithén till Hockeybladet efter matchen.

”Blev absolut en uppförsbacke”

Större delen av den första perioden tillhörde Malmö och bortalaget skapade inte speciellt mycket. Brithén erkänner att det var tufft efter den första perioden.
– Det är klart, det blir ju 2-0 på tavlan och det blev absolut en uppförsbacke, men vi pushade på varandra och har bra energi igenom hela matchen och lyckas vända det.

Huvudpersonen själv gjorde 2-3 målet och vände matchen till HV71:s fördel. Det var en smått försiktig Brithén som fick beskriva sitt mål.
– Oskar gör det fantastiskt bra och snor pucken av deras back, och sen vet ju jag att Arlbrandt har ett fantastiskt spelsinne så det var egentligen bara att ställa sig på rätt position och sen har jag ju lite flyt att den går in också, säger han ödmjukt.

Vad säger du om din egen insats i slutspelet såhär långt?
– Jo, men den har väl varit okej. Jag och min kedja snackar dagligen om att göra rätt saker där ute och gör man de sakerna rätt så är det inte så svårt att spela. Vi kuggar i varandra väldigt bra och skapar otroligt mycket varje match. Vi bidrar till det mesta just nu, så det är klart det är skönt.

Kan ta sig till SM-final på söndag

På söndag väntar match 5:7 och HV71 kan ta sig vidare till SM-final efter sex raka säsonger utan SM-final. Ted menar att man ska gå all in och bärga finalplatsen redan på söndag.
– Vi har allt att vinna, så det är bara att gå ut och köra. Tillsammans med vår hemmapublik så ska vi göra en riktigt bra insats, och gör vi vårt jobb så borde det gå vägen, säger han.

Vad ska ni göra för att inte hamna i underläge som idag?
– Vi måste komma ut med lite mer energi, jag tycker de kommer ut med en väldig fart och det är något som vi måste vara beredda på även på söndag, men samtidigt är det vi som ska ta tag i taktpinnen och köra från start, det är något vi får åtgärda, avslutar han.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer