Sylvegårds drömskott sänkte HV71

Ikväll tog HV71 emot Malmö i Kinnarps Arena, när hemmalaget spelade säsongens andra hemmamatch. HV71 ställdes mot Luleå i den senaste matchen och vände förlustsviten på två bortaförluster med en klar 5-2 seger på hemmais. Liksom HV kom Malmö med en klar vinst i ryggen då man besegrade Färjestad med 4-1.

Sjuan Malmö och tolvan HV71 ställdes ikväll emot varandra i Kinnarps Arena. Båda lagen komm med klara segrar i ryggen och det kändes redan från start att det skulle bli en jämn tillställning. Jonas Gunnarsson var tillbaka i HV-uppställningen efter eksemen som han tidigare drabbats av. Malmö fortsatte att skifta mellan målvaktsparet och ikväll fick Cristopher Nihlstorp ikväll fick förtroendet i kassen.

Tidigt straffslag för HV71

Matchen hann knappt börja innan Mattias Tedenby kom fri med Nihlstorp. Tedenby fick ett rapp över handskarna och domarna tilldelade HV71 straffslag. Sebastian Wännström var den som fick kliva fram och det sånär lyckades han ge HV71 ledningen. Men Nihlstorp stod för en fin benparad och lyckades hålla kvar ställningen till 0-0 i matchen.

HV71 var i inledningen av matchen det spelförande laget med både spel och puckövertaget. Slarv i HV-försvaret bidrog dock till att det var gästerna som med en och en halv minut kvar av förstaperioden fick tre chanser att ta ledningen, den sista avslutet räddades av ribban.

– Två lag som vill mycket, men det är ganska tätt defensivt”, summerar HV71:s Andreas Thuresson i C More.

Sylvegård gav gästerna ledningen

Två defensivt skickliga lag gjorde det svårt för anfallet att komma till avslut. Det var mer en fråga om vilket av lagen som först skulle göra ett misstag i försvarsspelet. Efter drygt halva matchen spelad var det en kamp vid sargen där HV spelade ut en puck rakt till en fristående Emil Sylvegård som kunde ge gästerna ledningen med 0-1 i matchen.
Sylvegårds ledningsmål blev en tempohöjare i matchen och matchbilden svängde därefter fram och tillbaka. Malmö hade i slutet av perioden ett kanonläge att göra 0-2 men Felix Sandström stod för en riktig prakträddning.
– Jag tycker inte alls att vi gör en bra period. Vi spelar bättre i den första perioden. Vi var mer synkade hemåt och kunde ta den framåt”, menar HV71:s Oscar Sundh i intervju med C More.

Malmö höll undan och vann

HV71 öppnade tredjeperioden bäst. HV71:s Anton Bengtsson hade ett drömläge men blev i skottögonblicket hakad och HV71 fick chansen till spel i fem mot tre i drygt en minut. HV71 öste på med precis allt dom kunde för en kvittering och tog mot slutet en timeout. Malmös skickliga defensiv och Nihlstorps storspel i målet stod emot ett hårt pressande HV71. Malmö stod tillslut som segrare med 0-1 efter en riktig drömträff av Emil Sylvegård.