Stjärnforwarden gör comeback i Smålandsderbyt

HV71 kommer med segrar mot både Örebro och Rögle i ryggen. Nu väntar smålandsderby mot Växjö som ligger på samma poäng i tabellen. Lagom till matchen får HV71 tillbaka Andreas Thuresson som varit revbensskadad.

HV71 har spelat två raka hemmamatcher och åker nu på en kortare bortaturné. Först ut är Växjö Lakers som ligger på samma poäng som HV71. Till matchen får HV tillbaka forwarden Andreas Thuresson som ådrog sig en revbensskada i matchen mot Djurgården.

– Martin och David är inte redo för spel ännu. Däremot är Andreas Thuresson tillgänglig för spel. Hur vi formerar laget bestämmer vi på matchdagen, säger Stephan ”Lillis” Lundh till HV71:s hemsida.

Nu väntar alltså smålandsderby mot Växjö Lakers som står på samma poäng. Och även om det kanske inte riktigt ännu går att kalla det för rivalmöte så är det alltid känslosamma matcher lagen emellan i slaget om Småland.

– Det blir ett roligt möte med två lag som vill komma uppåt i tabellen och två lag som vunnit några matcher på slutet. Växjö är ett bra lag som har en bra ryggrad i laget. Jag är övertygad om att det kommer bli en fartfylld och underhållande match.

Kiiskinen tillbaka i spel

För Växjös del så får man tillbaka stjärnforwarden Toumas Kiiskinen som fått följa laget från sidan på grund av skada. Nu är han på is igen och ser fram emot kvällens match i Växjö.

-Det har varit en långtid vid sidan av isen. Nu känns det som att solen är uppe igen och mörkret lagt sig så det känns bra och jag är redo att köra igen. Det har varit jobbigt att stå vid sidan av isen utan att unna vara med och hjälpa laget som haft en tuff inledning. Imorgon hoppas jag på tryck och det är alltid roligt att spela mot HV71. Jag hoppas på mycket tryck i Arenan avslutar Kiiskinen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN