Stephan ”Lillis” Lundh om HV:s skadeläge

0
1890
HV71 arbetsro
Foto: Bildbyrån
HV71 besegrade igår Färjestad i den första kvartsfinalen med 1-2 på övertid, backen Alexander Ytterell grimaserade illa i både efter en smäll på överkroppen. Nu kommenterar HV:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh skadeläget inför morgondagens möte i Kinnarps Arena.

HV71 besegrade igår Färjestad med 1-2 på övertid, stor matchvinnare blev Robin Figren efter ett omdiskuterat mål. Imorgon ställs lagen emot varandra i den andra kvartsfinalmatchen, denna gång i Kinnarps Arena. Under gårdagens match mot Färjestad så grimaserade backen Alexander Ytterell illa efter en smäll mot överkroppen. Även Joakim Andersson dras med en skada. Nu ger lagets tränare Stephan ”Lillis” Lundh svar om skadesituationen.

-Det ser mörkt ut för båda två, jag räknar inte med någon av dem under morgondagens möte mot Färjestad. För Joakim är det dag till dag, medan det i Alexander Ytterells fall handlar om en överkroppskada, men ingen av dem spelar imorgon.

I Alexander Ytterells frånvaro betyder det att Christoffer Persson kommer till spel imorgon?

-Han är med och kör för fullt och är tillgänglig för spel, men beslut om han kommer spela matchen imorgon mot Färjestad tar vi först efter söndagen värmning.

”Thörnberg älskar verkligen slutspelshockey”

En spelare som Färjestad gick extra hårt på under gårdagens match var lagkaptenen Martin Thörnberg som fick ta emot enort mycket stryk under matchen. Något som stärker lagkaptenen som älskar slutspelshockey.

-Ja han fick en och annan smäll under gårdagen, men Martin älskar slutspelshockey och det stärker honom och ger mer nytta är skada.

Vad behöver ni göra för att vinna hemma i Jönköping imorgon?

-Det gäller att vi verkligen gör en absolut maxprestation, vi gjorde en riktigt bra match uppe i Karlstad. Men vi måste jobba med att komma till avslut oftare och vinna de så kallade andrapuckarna. Det finns små detaljer vi behöver förändra i spelet för att vi ska lyfta ännu ett steg. Men som sagt det krävs en maxprestation för att vi ska vinna matchserien mot Färjestad, avslutar Stephan ”Lillis” Lundh.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + elva =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.