SPORTCHEFSROLLEN: ”Att vi är två ger oss en enorm trygghet”

Igår hade Sportbladet en mycket gripande intervju med Tommy Salo, där han hyllade HV71 i deras arbete med sportcheferna. Hockeybladet kontaktade Johan Davidsson i klubben och tog pulsen på sportchefsrollen.

Sportchefsrollen blev en snackis efter att Tommy Salo talat ut i Sportbladet om hur han såg på sin roll och hur han mådde i den rollen. Hur ensamt det var när man inte hade någon att bolla med. Salo nämnde HV71 som en förening där sportchefsrollen är uppdelad på två. Hockeybladet tog kontakt med den assisterande sportchefen i HV71, Johan Davidsson, för att ta tempen på hur han och sportchefen Johan Hult fördelar arbetet mellan varandra.

Johan Davidsson har en imponerande spelarkarriär bakom sig med bland annat med fyra SM-Guld med HV71, två VM-silver, ett VM-brons, Guldhjälmen och Guldpucken som  är bara några meriter som HV-legendaren har plockat på sig. Nu är han assisterande sportchef i HV71.

Tydliga roller

HV71 laddar för en ny säsong. Idag börjar den riktiga försäsongen när man ställs mot Frölunda i säsongens första träningsmatch i Kungsbacka. Laget förbereder för avresa till västkusten när Hockeybladet får tag i Johan Davidsson.

Hur har ditt och Hults arbete varit under sommaren?
– Arbetet nu i sommar har varit att Johan (Hult) har skött med värvningar och lagbygget och mitt arbete har varit mycket med förberedelser inför kommande säsong, säger  Johan Davidsson till Hockeybladet.

Tommy Salo gjorde en intervju med Sportbladet där han berättade att om sin tid som sportchef i Leksand och att jobbet är väldigt tufft att vara själv. Han tog upp HV71 som ett bra exempel hur yrket sköts där man har både Johan Hult och Johan Davidsson på posten.

Är det stor fördel att ni är två stycken på posten?
– Jag har inte sett intervjun men jag förstår vad han menar. Att vi är två ger oss en enorm trygghet för det här yrket kan vara stressigt och då är det en stor fördel att man är två som kan hjälpas åt och dela upp arbetet, fortsätter han.

Hur ser framtiden ut? Är truppen spikad?
– Framtiden i det här yrket är alltid oviss och man vet aldrig vad som kan hände, när det gäller truppen så är vi nöjda med det vi har gjort i sommar.

Läs mer om HV71>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN