Åtta spelare lämnar HV71 – inklusive supertalangen

0
2657

Åtta spelare lämnar HV71 efter guldsuccén. Det meddelade klubben på sin hemsida under söndagen.

Under söndagen meddelade HV71 att hela sju spelare får lämna klubben. Spelarna det handlar om är Chris Abbott, Teemu Laine, Niklas Hansson, Adam Almquist, Erik Christensen, Christoffer Törngren som gick till Färjestad samt supertalangen Lias Andersson som ryktats till Frölunda. Dessutom har poängmaskinen Pär Arlbrandt sedan tidigare aviserat att han lägger av.
– Jag vill tacka samtliga spelare för deras insatser i HV71. De är alla fantastiska killar som bidragit till årets SM-guld, men nu skiljs våra vägar för denna gången, säger sportchefen, Johan Hult till klubbens officiella hemsida.

Köps ut från kontraktet

Dessutom meddelar klubben att guldhjälten, Simon Önerud köps ut från sitt kontrakt då forwarden väljer att testa på spel i KHL kommande säsong.
– Simon har uttryckt en önskan om att prova på spel i KHL och vi kommer inte stå i vägen för det. Det kontrakt vi hade med Simon bryts i och med att han köps loss. Vi önskar Simon stort lycka till och hoppas att en dag i framtiden är tillbaka i Kinnarps Arena som HV-spelare, säger Johan Hult.

”Jag är väldigt tacksam”

– Jag är väldigt tacksam för att HV71 ger mig chansen att prova på KHL, med den utmaningen som det medför och jag hoppas att jag kommer tillbaka hem till HV71 om inte allt för lång tid, säger Simon Önerud om att lämna klubben.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.