SDHL: Arenan var fylld av skräp – ”Folk gillar att sätta sig där det är ostädat”

0
2766
Flickan på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Bildbyrån

Igår tog säsongen slut för HV71:s damlag i och med förlusten mot Luleå, 2-6. Det är inte det besökarna kommer att minnas mest. Kinnarps Arena var fylld av skräp.
– Folk gillar att sätta sig där det är ostädat, säger Agne Bengtsson till Hockeybladet.

När publiken kom till semifinalen i SDHL, igår söndag, möttes de av en ostädad arena. Kinnarps Arena var fylld med skräp efter herrmatchen dagen innan. Matchen mellan HV71 och Djurgården lockade nästintill fullt hus och hemmalaget åkte på en svidande förlust med 3-2. Efter matchen hann inte HV71 städa hela arenan innan det var dags för damlagets match.

– Vi städade inte hela arenan, det är rätt, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71 till Hockeybladet och fortsätter:

– Vi städade en bit av läktaren och satte upp avspärrningar på arenan, men folk gillar att sprida ut sig.

Varför städades inte hela arenan?
– Det var en tidsaspekt, vi hade en herrmatch kvällen innan och hann därför inte städa hela arenan.

Hade ni avsatt för liten del av arenan för dammatchen?
– Nej, det var inte fullt. Folk gillar att sprida ut sig och sätta sig där det är ostädat.

Besvikna föräldrar har efter matchen hört av sig till Hockeybladet och berättat om den skitiga upplevelsen. De som ville heja fram damerna fick börja med att sopa undan popcorn och kvarlämnat kaffe. En besviken förälder vars dotter befann sig på matchen är långt ifrån nöjd över situationen.

– Min dotter var på matchen för att heja fram damerna. Hon kom hem besviken efter att arenan inte hade städats efter lördagens match. Det var popcorn, gammalt skräp, muggar, papper överallt.

Enligt en besökare var det till och med ostädat i foajén och i trapporna där publiken skulle sitta.

”Inget vidare PR”

I en direkt avgörande semifinal i SDHL så är det inget vidare PR för HV71 att låta betalande åskådare besöka en ostädad arena. Besökare till matchen hade dessutom med sig små barn och där gavs det lika mycket tid till att se till så att barnen inte stoppade slängda popcorn i munnen. Inte heller fanns det klappor placerade i arenan.

– Även om klappor kanske skulle förbjudas så fanns det inga sådana utplacerade på läkarna. Utan man fick ta de som låg slänga på marken från gårdagens match. Man borde kunna ge likvärdiga premisser på matchtillfällen då det kommer till städning iallafall.

Stort steg bakåt

HV71 är en förening som valt att både ha ett herr och ett damlag men premisserna är olika. Framförallt sänder det väldigt dåliga signaler till tjejer som har en dröm inom ishockeyn. Ännu sämre signaler sänder det till de tjejer som har en tanke att en gång börja spela. Har föreningen HV71 valt att ha ett herr och damlag så ska principerna vara så likvärdiga som det går, vilket tydligt inte är fallet.

– Dagens tjejer och unga ser värdet i att man blir likvärdigt behandlade oavsett kön. Detta är ett stort steg tillbaka.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

två × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.