Säsongen hotad för HV71:s backveteran

I början av januari tvingades Christoffer Persson genomgå ett mindre ingrepp i handen. Hur länge han skulle behöva vara borta var osäkert, allt ifrån några veckor till ett par månader. Uppgifter till Hockeybladet säger att säsongen nu är hotad för HV-backen.

I januari tvingades Christoffer Persson till ett mindre ingrepp i handen. Hur lång tid han skulle behöva vara borta från spel var oklart. Allt ifrån några veckor till några månader.

–Christoffer har dragits med ett problem med sin ena hand under en längre tid. Vi har passat på att vila den nu under hans avstängning men tyvärr har det inte givit tillräckligt resultat. Han behöver därför genomgå ett mindre ingrepp i handen i början av januari. Det är osäkert hur länge han blir borta, vilket beror på vad man finner under operationen. Det kan röra sig om allt från några veckor till ett par månader. Mer besked ges efter att operationen är utförd, säger lagets läkare Jonas Kalman till HV71:s webbsida.

”Får se vad kontrollen säger”

Med bara fåtalet matcher kvar till ett eventuellt slutspel är tiden knapp för HV71:s backveteran att komma tillbaka till spel. Uppgifter till Hockeybladet säger att säsongen kan vara över för Christoffer Persson.

-Det kan jag inte svara på. Han har en inplanerad kontroll av handen i början av mars därefter får vi se vad den säger. Som det är nu så är detta allt vi vet, säger Andreas Frostemark till Hockeybladet.nu

Uppgifter till Hockeybladet säger att säsongen är över för Christoffer Persson. Skadan i handen skulle kunna gå att spela med men skulle olyckan vara framme så skulle det kunna ge ödesdigra konsekvenser.

-Som jag sa tidigare så vet vi ingenting förens kontrollen i mars. Nu står vi inför ett stundande slutspel och tiden går fort. Där vet vi ju heller inte hur det går och hur många matcher det blir. Vi chansar aldrig med skador, men som det ser ut nu så stämmer det att vi helt enkelt inte vet om han spelar mer, vi får se efter kontrollen, avslutar Andreas Frostemark.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN