SANDBERG: ”Just nu är det bara promenader som gäller”

Det var i slutet av november som olyckan var framme för HV71:s forward Filip Sandberg. För Hockeybladet berättar han att det bara är promenader som gäller just nu.
– Det är bra att röra på sig, säger Filip Sandberg.

Det är bara lätta promenader som gäller för Filip Sandberg, som skadade sig den 29 november förra året i en match mot Rögle. Det var njuren som fick en smäll och en förträngning tvingade fram en operation. Några dagar senare meddelade HV71 att säsongen troligen var över för 24-åringen.

– Filip drabbades av buksmärtor efter matchen mot Rögle. Akuta undersökningar visade en förträngning på blodkärlet till ena njuren. Han har under helgen genomgått operation i Linköping, för att återställa blodflödet till njuren. Jag har pratat med kirurgen som utförde operationen, och man är försiktigt positiv. Vi hoppas nu på en god återhämtning och att det inte tillstöter några komplikationer, sa HV71:s läkare Jonas Kalman i ett pressmeddelande den 4 december.

Är i Norrland

När Hockeybladet når Filip Sandberg idag är han ute och går uppe i Norrland, där han lånat en stuga av en vän. Han fördriver tiden med att ta det lugnt innan han kan sätta igång med rehabiliteringen på riktigt.

– Just nu är det bara promenader som gäller, det är bra att röra på sig och få frisk luft, säger Filip Sandberg till Hockeybladet.

Den Järfällafödde Sandberg, vars bror Christian är kapten i Hockeyallsvenska AIK, lämnade Jönköping efter operationen. Han var ett tag i Stockholm med familjen, men nu är det alltså Norrland som gäller. Någon skridskoåkning har det inte blivit än.

– Nej, så långt har jag tyvärr inte kommit än, jag hoppas att det inte är så lång tid kvar, säger Sandberg.

Ser ljuset

Från början skulle säsongen vara över för Sandberg, enligt läkare Kalman såg det riktigt mörkt ut för forwarden.

– Vad detta innebär för framtida hockeyspel är svårt att säga, men bedömningen just nu är att säsongen 18/19 är över för Filip, sa han i december.

Sandberg själv ser ljuset i skadetunneln, även om han inte vågar hoppas på en comeback redan denna säsong.

– Jag hoppas kunna starta rehab snart, innan dess går det inte att säga nåt. Det kan ju gå snabbare än man trott, större under har ju skett, säger Sandberg med et leende på läpparna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN