Rehabtränar för fullt – då är Petterzon-Wentzel tillbaka

HV71:s målvakt Fredrik Petterzon-Wentzel fortsätter att rehabträna efter sin höftoperation. I en intervju med sportjkpg.se berättar han om vägen tillbaka.
– Dag för dag ska vi testa mer och mer. Om en, två eller tre veckor kan jag förhoppningsvis vara med till 100 procent, säger Pettersson-Wentzel.

Fredrik Pettersson-Wentzel ådrog sig en höftskada under förra säsongen och opererades tidigare i sommar. Nu är den 26-årige målvakten tillbaka på isen, men i början får han nöja sig med att köra själv på träningarna.

– Jag har inte riktigt testat det fullt ut än. Men det känns väldigt bra. Dag för dag ska vi testa mer och mer. Om en, två eller tre veckor kan jag förhoppningsvis vara med till 100 procent, säger Pettersson-Wentzel till SportJKPG.se

LÄS MER: LISTA: Fem stjärnor från HockeyAllsvenskan – nu ska de leverera i SHL

”Det gäller att ha tålamod”

Han förklarar att det känns bra i höften och att han tar steg framåt.Men samtidigt menar han att det inte är värt och chansa så att skadan går upp igen.

– Jag känner mig fin och det känns bra i höften. Men det gäller att ha tålamod. Hellre än vecka mer än en vecka för lite. Det får ta den tid det tar.

LÄS MER: Jadeland får provspela med Pantern

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN