BETYG: Så bra är HV71 – Hockeybladet granskar

Efter förra årets mindre bejublade säsong så har laget nu värvat färdigt. Men frågan är hur bra står sig truppen som ska försöka ta guldet tillbaka till Jönköping? Hockeybladet har gått igenom laget på pappret just nu och rankar lagdel för lagdel i betygsskala 1-5.

Målvakter

Jonas Gunnarsson, (Ny)
Felix Sandström
Adam Åhman (Utlånad Oskarshamn)

Först och främst ska vi inte glömma att HV71 haft flertalet bra målvakter under många år. I år blir svårare än någonsin att sätta betyg på förhand. Jonas Gunnarsson gjorde det väldigt bra när han var på lån till HV71 och fansen ville ha kvar honom. Gjorde succé när han kom tillbaka till Malmö. Lugn och stabil i sitt spel och kommer säkerligen få ta en framträdande roll bland målvaktstrion. Felix Sandström har spelat SM-final och har all potential som finns för att bli en bra målvakt. Adam Åhman är likt Sandström en målvakt med potential. HV71 har en enormt duktig målvaktstränare i William Rahm och med dessa tre herrar har han en perfekt mix av nutid och framtid att bygga på. Här finns mycket att bevisa och en trea känns mest rimligt just nu.

Rankning målvakter: 3

Backar

Nils Andersson, (Ny)
Mikko Lehtonen, (Ny)
Markus Lauridsen, (Ny)
Didrik Strömberg, (Ny)
Alexander Ytterell
Christoffer Persson
Kristofer Berglund
Martin Fehervary, (Ny)

Med dessa herrar kommer HV71 ha en enormt stark backlinje. Nils Andersson är ersättaren till Lawrence Pilut. En riktigt vass värvning av Hult/Davidsson som säkerligen kommer bilda första backpar med Lehtonen. Kristofer Berglund som fick sin säsong förstörd av skada är tillbaka och där vet man vad man får, stabilitet likt Christoffer Persson. Alexander Ytterell fick likt Kristofer Person säsongen förstörd av skada. Ska bli spännande o följa honom i år. Spelare som Fehevary och Didrik Strömberg och Markus Lauridsen är jag tämligen övertygad om att de kommer lyckas i SHL. HV71 har en tung backsida och motståndarna kommer få det kämpigt.

Ranking backar: 4

Forwards

Martin Thörnberg
Simon Önerud, (Ny)
Mattias Tedenby
Robin Figren
David Gustafsson
Andreas Thuresson, (Ny)
Oscar Sundh
Markus Ljungh, (Ny)
Isac Brännström
Joakim Andersson, (Ny)
Anton Bengtsson
Johan Johnsson, (Ny)
Christoffer Törngren, (Ny)
Sebastian Wännström

Här finns det potential men samtidigt massor att bevisa. Kommer Martin Thörnberg steppa upp de stegen fansen förväntar sig av honom? Mattias Tedenby behöver rätt spelare med sig för att öka på sin poängproduktion, vem orkar hänga med i hans tempo? Markus Ljungh gjorde 32 poäng på 52 spelade matcher i Djurgården som gjorde en kanonsäsong, står han sig i HV71? Robin Figren har rätt mycket att bevisa denna säsong. På pappret så kan man inte säga att det ser annat än bra ut. Men det är med rätt många frågetecken. Simon Önerud som varit skadad har enormt mycket att leva upp till och jag tror han lyckas. Frågetecken finns samtidigt om Sebastian Wännström, Johan Johnsson och nygamle Christoffer Törngren. Nu har jag skrivit ordet ”frågetecken” tillräckligt. Så istället glimtar jag tillbaka till lagbygget under guldsäsongen 2017. Även där fanns det ett och annat (?). Suddar man bort dessa på pappret så har HV71 en enormt spännande laguppställning inför kommande säsong.

Rankning Forwards: 3(?)

Ledare

Johan Lindbom, huvudtränare
Stephan ”Lillis” Lundh, assisterande tränare
Nicklas Rahm, assisterande tränare
William Rahm, målvaktstränare

Kompletterar varandra perfekt. Johan Lindbom eldar sällan upp sig utan är lugn och trygg vilket speglar av sig på truppen. Stephan ”Lillis” Lundh med massor av rutin blir en viktig kugge att få ihop alla pusselbitar till en gemensam trupp. Nicklas Rahm enormt viktig för backarna och lär vara den som ryter ifrån tidigast när det behövs. Är samtidigt väldigt viktig och involverad i lagets fysträningar, perfektionist ut i fingerspetsarna. Så där lär ingen slinka undan. William Rahm betyder enormt mycket för HV71:s målvakter. Har lyckats med spelare som Linus Söderström och Pettersson-Wentzel. Nu har han en perfekt mix att bygga på.

Ranking Ledare: 5

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN