Poängstark back förstärker HV71

Efter fyra säsonger i Malmö Redhawks blev det i april klart att Nils Andersson lämnade klubben. Nu väntar spel i HV71 för den 26-årige backen. Detta meddelar klubben på sin webbplats.

Växjö, Djurgården och Malmö. Det är klubbar som Nils Andersson tidigare har representerat i SHL. Nu är den fjärde klubbadressen klar. Ett tvåårskontrakt med HV71 är påskrivet.

– Nils är en mycket kompetent back som tillhört toppskiktet i SHL de senaste åren. Vi är väldigt glada över att Nils väljer att komma till HV71 och vi är övertygade om att han kommer bli en publikfavorit i Kinnarps Arena i vinter med sitt fina backspel, säger Johan Hult, sportchef i HV71, till klubbens hemsida.

Nils noterades för 47 SHL-matcher i Malmötröjan under den senaste säsongen och stod för 28 (7+16) poäng. Under den senaste säsongen var han dessutom alternerande kapten i Malmö.

– Det känns oerhört roligt att representera HV71. Jag har haft fyra väldigt bra år i Malmö, men nu kände jag att det var dags för en ny utmaning. Direkt när Johan Hult presenterade sitt upplägg kändes det helrätt och väldigt spännande. En stor anledning var också att få återförenas med Markus Ljungh som är en av mina bästa vänner, säger Nils Andersson till HV71:s hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN