Pikade Jens Olsson – men i vanliga fall är HV-backen ingen ”tjabbare”

0
1884
Foto: Bildbyrån

Under fredagen slog HV71, Malmö med 4-2 efter att ha vänt ett underläge med 2-0. Christoffer Persson förklarar att man måste steppa upp om man vill vinna morgondagens match och ta sig till final. 

Matchen inleddes i ett rasande tempo och Malmö kunde tidigt ta ledningen, först med 1-0 genom Frederik Storm, och strax därefter var det dags igen. Något som HV71 trodde man var beredda på, men icke.
– Våra första 40 minuter är ju ingenting att hänga i granen. Jag tycker vi förlorar alldeles för mycket 50/50 kamper. Det var de jag sa innan matchen, att det kommer bli en helt annorlunda match här nere jämfört med var det var sist, säger han till Hockeybladet.

Var ni inte riktigt förberedda på att Malmö skulle komma ut så hårt som de gjorde?
– Vi trodde väl att vi var laddade för det som lag, men de sköljde över oss och fick en tidig tvåmålsledning. Sen tog det ju nästan 40 minuter för oss att svänga över den här matchen. Vi kom liksom inte riktigt in på dem, men sedan fick vi ett powerplay mål och de såg tröttare och tröttare ut, sista 20 tycker jag vi spelar riktigt bra hockey.

”Vi måste öppna matchen i ett rasande tempo”

För att förhindra en liknande start på söndag när HV71 kan ta sig till SM-final för första gången på sex år, förklarar Christoffer vad man måste göra.
– Vi måste öppna matchen i ett rasande tempo, så är det bara. Under större delen av alla matcher i år har vi skapat massor av chanser och vår skridskoåkning och vår fart är vårt signum och då kan man inte stå still och spela hockey som vi gjorde i Malmö, säger han och fortsätter:

– Vi får vara på varandra lite extra, då tror jag det kommer gå bra imorgon, säger han.

Pikade Jens Olsson – men avskyr snacket på banan

Inför hemmamatchen i Kinnarps senast pikade Christoffer Persson, Malmös back, Jens Olsson, med citatet ”Olsson, lever du?”. Men i övrigt är den 32-årige backen ”tjabbare” som han själv säger.
– Folk är fullt fokuserade på sin egna grejer. Man snackar ingenting på isen, det är ingenting som jag gillar. Man ska spela hårt och tufft och sen är man tyst. Det är lite tuffare än att åka runt och ”tjabba” hela tiden, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.