MARKUS LJUNGH: ”Jag har en klausul i kontraktet som jag väntar ut”

0
3071
Foto: Bildbyrån
HV71 har en plats kvar att fylla tills man har en full trupp inför kommande säsong. Så länge Markus Ljungh väljer att stanna kvar HV71. Forwarden har ryktats både till Schweiz och Ryssland. 
-I dagsläget kan jag inte säga någonting. Jag har en klausul som går ut på onsdag och det är den jag väntar ut just nu, säger Markus Ljungh till Hockeybladet. 

Tidigt under måndagen presenterade HV71 backen Emil Johansson som vänder hem från Nordamerika. Därmed har HV71 full bemanning på backsidan inför kommande säsong. På forwardsidan ska det till en plats för att även den ska vara fulltalig. Det förutsätter dock att forwarden Markus Ljungh väljer att spela vidare i HV71 kommande säsong. Han kan inte säga något mer om framtiden än det att han väntar ut en klausul.

-Just nu kan jag inte säga något om var jag spelar nästa säsong. Som det ser ut nu så väntar jag ut en klausul i kontraktet som går ut på onsdag, och om något lag väljer att plocka upp den. Först därefter kan jag uttala mig mer om framtiden.

När du valde att lämna Djurgården för HV71 var bostadsorten för familjen viktig hur går tanken Ryssland eller Schweiz?

-Båda två är bra ligor att spela i så jag kan inte säga vilken jag föredrar mest. Men som sagt jag kan inte säga något innan klausulen går ut.

HV71 har haft problem med det i flera år

Säsongen som gick ser han tillbaka på med både stolthet och en viss besvikelse. Det bli respass mot värsta rivalen Färjestad i en sjunde avgörande match. Där var värmlänningarna snäppet starkare.

-Personligen så gick det bra under säsongen sett till poäng. Sen blev det en lite dipp under slutspelet. Men vi pressade Färjestad till en sjunde avgörande och gjorde ett bra slutspel. Där kunde vi lika gärna stått som segrare om vi fått ordning på allt.

Spelet i powerplay eller bristen på spel i powerplay, vad tror du är anledningen till att ni inte fick det att lyckas?

-Spelet i powerplay hade det fungerat så hade vi inte pratat om det nu och det hade säkert gjort att saker sett annorlunda ut. Jag tycker dock att vi fick det att fungera stundtals sett över hela säsongen. HV har haft problem med spelet i specialteams under flera år. Just den biten tror jag speglar det hela. Det sätter sig liksom i huvudet och det blir ett mentalt problem. Jag tror dock att HV71 kommer få ordning på detta till kommande säsong.

Väljer Markus Ljungh att fortsätta karriären utomlands så behöver HV71 fylla på med ytterligare en forward innan säsongsstart och HV71 har några trådar ute för att ersätta Markus Ljungh om så blir fallet.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.