Linköping krossade HV71 i ”E4-derbyt”

Linköping vann säsongens första match mot Timrå med klara 4-1. Samtidigt ställdes HV71 mot topptippade Färjestad. En match Karlstadsgänget vann med 3-1. Ikväll ställdes Linköping  mot HV71 i säsongens första ”E4-derby” som folk envist kallar det. Där Linköping stod för en riktig kross.

Redan i lagens andra match så ställdes Linköping mot HV71 som i folkmun benämns som ”E4-derbyt” trots att Växjö ligger närmre och att nästintill alla lag ligger längsmed E4:an. HV71 fick återigen klara sig backen Nils Andersson som jobbar sig tillbaka från hjärnskakning. Tillbaka var dock Martin Fehervary som i morse var tillbaka på svensk mark efter NHL-camp. I Linköping saknades bland annat Andrew Gordon som av skatteskäl missar inledningen av säsongen.

Starkt försvarsspel av Linköping

HV71 öppnade matchen farligast och hade ett par vassa chanser i inledningen av matchen. Men det var Linköping med Joe Whitney assisterad av Broc Little som öppnade målskyttet. Linköping stärktes av målet och Felix Sandström sattes på prov och fick stå för ett par svettiga räddningar. Spelmässigt var Linköping det vassare laget i spel fem mot fem. HV71 hade stora problem att komma till anfallsspel och man fastnade mest på blålinjen. Linköpings försvarsspel visade hög klass och man lyckades på ett effektivt sätt stänga HV71 som hade dubbla försök i Powerplay. Hemmalaget kunde senare utöka ledningen till 2-0 genom Johan Södergran assisterad av Chad Billins och Eddie Larsson.

-Bra period, vi hade mycket energi och försöker sätta press på pucken. Vi fick ett sent mål och tar med oss det momentumet in till andra”, säger Joe Whitney i C More efter Linköpings fina start.

Nära men ändå inte

Det märktes att HV71 hade haft ett snack i omklädningsrummet. Laget kom ut starkt i andraperioden och kunde ganska omgående reducera till 2-1 genom Andreas Thuresson assisterad av Didrik Strömberg och Kristofer Berglund efter endast en och en halv minut. HV71 saknades dock glöd efter målet och Linköping kunde tätt inpå sätta 3-1 genom Dan Pettersson. Det verkade bli en väckarklocka för HV71 som skapade mängder av chanser men aldrig riktigt någon farlig. Oftast tog pucken på motståndarspelare, eller så missade man skottet och passningen. HV71 såg virrigt ut offensivt och försvarsspelet såg både osäkert och slarvigt ut.
-Vi går ner oss ganska mycket tycker jag. De kommer ut hårdare och vi får inget grepp om dem. Vi kommer fel i byten, vi ska vara glada att vi får ett mål”, menar Linköpings 3-1-skytt Dan Pettersson i C More.

HV71 fick aldrig chansen

Linköping var det starkare laget matchen igenom. HV71 fick aldrig riktigt chansen att utmana. Linköping var solida i spelet genom matchen med framförallt ett väldigt effektivt försvarsspel som stängde ute HV71. Lika bra som Linköping var i försvarsspelet lika dåliga var HV71. Det såg nervöst ut och Linköping kunde i tredjeperioden inom loppet av fem spelade minuter utöka ledningen till 5-1 genom mål av Joe Whitney och Johan Södergran som fick göra sitt andra mål i matchen. E¤-derbyt slutade med en riktig kross där Linköping stod som segrare med hela 5-1.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN