KRÖNIKA: Kungen har återvänt

För alla er som sett Disneys klassiker Lejonkungen ringer apan Rafikis ord säkert bekanta när denne stolt tillkännager Simbas återkomst till Lejonriket – Kungen har återvänt.

Nu handlar det inte om varken tecknad film eller Simba, utan om en annan kung – nämligen kung Martin Thörnberg. Det är Hockeybladets krönikör Erik Frigert som skriver om kaptenens viktiga comeback.

Comeback på torsdag

På torsdag debuterar Martin Thörnberg för säsongen mot Färjestad i Kinnarps arena. Stjärnforwarden – som förra säsongen stod för 22 poäng på 45 matcher – har varit skadad sedan försäsongen i underkroppen och Hv har fått klara sig hela hösten utan sin sniper och målspottare. Redan på juldagen meddelade Thörnberg att han orkade med fullständig träning tillsammans med laget och efter matchen i Linköping i lördags kom ”Lillis” med beskedet att Thörnberg är i ”full trim” och på måndagen tillkännagav klubben kungens återkomst på twitter.

Därmed ansluter en oerhört viktig pjäs till Hv71s offensiv, ett Hv71 som minst sagt haft en skakig höst. Har efter tränarbytet lyckats resa sig och som för tillfället har vind i sina segel. Laget ligger dock kvar på en åttondeplats i tabellen och har bara sju poäng upp till serieledaren Frölund. Nu är dessutom Martin Thörnberg tillbaka.

Eller: Kungen har återvänt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN