KRISTOFER BERGLUND: ”Vi har allt som krävs för att vara ett topplag”

Efter flera mil på cykel och mängder av timmar i gymmet med rehab är Kristofer Berglund tillbaka efter axelskadan som grusade förra säsongen. Nu ligger fullt fokus på att få ihop laget och att få alla att dra åt samma håll.
– Nu vill vi få ihop gruppen och vara med och tävla om SM-guldet. Vi har ett bra lag och fått in bra spelare. Där har Hult gjort det bra, säger Kristofer Berglund till Hockeybladet.

Det blev en tung smäll för HV71 i matchen mot Mora i oktober 2017. Dels för att laget förlorade med klara 6-2. Men framförallt att backen Kristofer Berglund fick förra säsongen förstörd på grund av en axelskada. Självklart var det tungt och jobbigt för Berglund men på något sätt blir blev det mentalt enklare att tackla att säsongen var över. Än att vara borta några månader för att sen jobba sig tillbaka.

– Det var självklart frustrerande att säsongen var över. Jag fick beskedet bara någon dag efteråt, då behöver man inte vara tillräckligt påkopplad att man ska vara tillbaka och prestera under säsong. Det var enklare att tänka att det är nästa säsong som gäller och att jag har kontrakt och är i en bra ålder. Trots skadan och den inställda säsongen har det ändå varit bra.

Medan lagkamraterna krigade på isen låg Berglunds fokus på Rehab och att försöka vara positiv och glad trots att det gick tungt för laget ute på isen. Med sig hade han Alexander Ytterell, även han fick säsongen förstörd efter slitit av en bröstmuskel i bänkpressen.

– Jag skämtade lite med honom direkt när jag fick beskedet. Först och främst var det såklart väldigt tråkigt för honom också. Men nu var vi två som körde rehab även om man den största delen av tiden skötte den på egen hand, säger Berglund fortsätter:

– Jag var och tränade i hallen varje dag och det har blivit en hel del cykel och långa pass under Rehabtiden Mycket puls och mjölksyremätningar. Där mötte sam såklart grabbarna, samtidigt fanns det inte mycket man kunde göra. Det gäller att vara glad och positiv. Går liksom inte ha någon tjurig långtidsskadad nisse som går runt och pekar finger åt folk, när det går tungt för laget.

Nådde inte målen

Fjolåret blev inte som laget tänkt sig i HV71. Laget stördes av skador, många nya spelare och truppen spretade lite åt olika håll. Då blev det svårt för gruppen att tillsammans nå de mål de hade satt upp innan säsongen. Trots säsongen och det tidiga uttåget vill inte Kristofer Berglund kalla det för ett totalt misslyckande.

– Vi måste se nyktert på det som hände. Vi nådde inte upp målen vi satte upp tillsammans i gruppen. Många var missnöjda med sin egen och lagets prestationer. Jag tycke inte vi skötte det bra alls. Jag vill inte och försöker inte skylla på skador. Det var många nya som skulle in i gruppen. Över 52 omgångar tycker jag inte att man kan dra det som ett totalt misslyckande. Det var tajt i toppen och vi var bara tre eller fyra poäng därifrån.

Måste få ihop gruppen

En av anledningarna till att förra året inte blev vad de hoppats på, var att laget inte var tillräckligt sammansvetsade. Detta är man oerhört noga med i årets trupp. Alla i laget måste dra åt samma håll för att kunna vara med och tävla om SM-guldet.

– Jag vill såklart vara med och bidra och göra det jag är utsatt för att göra. Sen skiftar det såklart under olika perioder och vad tränaren vill ha av mig. Nu vill vi få ihop gruppen och vara med och tävla om SM-guldet. Vi har ett bra lag och fått in bra spelare. Där har Hult gjort det bra. Men gruppen måste dra åt samma håll och prestera bra, serien är för bra för något annat, men gör vi det bra kommer man kunna nöta ner lag under säsongen.

Innan Kristofer Berglund blev skadad bildade han backpar tillsammans med Christoffer Persson. Under träningar och träningsmatcher är det istället Markus Lauridsen  Berglund haft som backkollega.

– Ja vi har testat en del konstellationer nu har jag kört tillsammans med Didrik Strömberg. Vi har bytt lite gran och vi kommer fortsätta testa nytt. Vi måste testa lite kemi och se hur vi spelar ihop. Men samtidigt spelar vi på sju backar. Och det gäller att kunna spela med alla.

Vem i truppen har imponerat mest hittills?
– Sebastian Wännström har jag sett riktigt stor skillnad på hittills. Han har ett helt annat tryck i kroppen efter en bra sommarträning. Han har varit noggrann och väldigt intensiv i det han gjort, jag ser redan nu stor skillnad i trycket i åket vilket kommer bli väldigt bra för honom.

Vem blir lagets joker?
Johan Johnsson tycker jag. Han ser riktigt fin ut. Han var ju här när jag kom till HV71 för fem år sedan. Jag tycker att han har utvecklats ordentligt i framförallt i explosiviteten. Sen har han köttat på sig ordentligt sen jag såg honom sist. Han ser jag som säsongens joker i laget, avslutar Kristofer Berglund.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN