KLART: Stephan ”Lillis” Lundh slutar som tränare

I och med söndagens besked från svenska hockeyförbundet och SIF står det klart att Stephan ”Lillis” Lundh slutar som tränare. – Min resa är slut nu. 

Stephan ”Lillis” Lundh slutar som tränare, Det står klart efter att säsongen ställs in. Ett besked som kom nu under söndagen. – Min resa är slut nu säger 60-åringen till Jnytt. 

Stephan Lundh eller ”Lillis” som han kallades för inledde sig spelarkarriär i Hammarby IF. Någon vidare karriär blev det dock inte förrän ”Lillis” klev av isen och hoppade in bakom spelarna i båset. Säsongen 1990/1991 ställde han sig som assisterande coach på Djurgårdens bänk och vann SM-Guld direkt.

Årets coach 2005 

Efter ett par säsonger i Malmö Redhawks blev ”Lillis” huvudtränare för Frölunda HC säsongen 2004/2005. Det slutade med guld direkt. I finalen besegrades Färjestad med 4-1 i matcher och Lillis blev årets coach denna säsong.

Efter att ha varit utomlands i Ungern under ett par år kom han tillbaka till svensk hockey och IK Pantern under ett par säsonger. Bland annat tog han upp Malmöklubben från division 1 till Hockeyallsvenskan 2015.

Under de senaste fem åren har han tillhört HV71 där han nu slutar efter denna säsong.

Min resa tar slut nu 

– Min resa tar slut nu. Jag har hållit på med det här så pass länge. Vad jag ska göra i framtiden vet jag inte riktigt ännu, men det blir inte att stå i ett bås i alla fall, säger 60-åringen till Jnytt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN