KLART: Guldhjälten återvänder till HV71

Nu står det klart att guldhjälten från 2017 återvänder till moderklubben HV71 efter en mindre lyckad sejour i Ryssland och KHL. Forwarden har idag skrivit under ett treårskontrakt.
– Jag älskar att spela för HV och brinner för HV och för att få vinna fler guld med klubben.

Simon Önerud återvänder till HV71 efter en skadedrabbad sejour i Ryssland och KHL. Forwarden som avgjorde SM-finalen 2017 mot Brynäs i den sjunde matchen. Är klar för en återkomst med moderklubben som han idag skrivit under ett långtidskontrakt med.

– Nu har jag skrivit på ett treårskontrakt men jag hoppas att det blir ytterligare år efter det. Det är det som är tanken. Min vision är att vinna fler SM-guld med HV och jag vill hjälpa laget att göra det.

– Det känns fantastiskt ha få komma hem till HV71 och få uppleva stämningen i Kinnarps Arena igen. Jag ser fram emot att få chansen att vara med och driva laget till nya framgångar, säger Simon Önerud till HV71.se

Simon Önerud har spelat 274 matcher i HV71 och vunnit två SM-guld med klubben två gånger. Simon Önerud hade en skadefylld säsong i KHL och spelade bara ett fåtal matcher. Nu är ett nytt treårsavtal skrivet med HV71.

– Vi har haft en dialog med Simon under en tid och har varit tydliga med att vi verkligen vill se honom i HV71 igen. Vi ser Simon som en ledande spelare i vårt lag och vet att han går in till varje träning. Och varje match med ett stort hjärta för klubben, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.

Fokus låg på utlandet

Länge såg det ut att bli spel i utlandet för Simon Önerud. I tidigare intervju Hockeybladet gjorde med Simon Öneruds agent Jacob Hedin så fanns det flertalet alternativ som agenten och Simon tog ställning till. Men det är ett tydligt fokus på att intresset ligger på utlandet. Äventyret i KHL förstördes delvis av skador men nu är han frisk och vill ge det en chans till.

-Det finns ingenting klart just nu, men det finns olika spår som vi jobbar på som vi sen vad det slutar i. Det är inga hemligheter i att vi kollar på en fortsättning i KHL. Men samtidigt så har vi fått intresseförfrågningar från andra ligor. Men ingenting är klart, men vi har många bollar i luften. Men huvudfokus är KHL just nu, men sen är det ju så att i den här världen kan det svänga snabbt. Säsongen blev ju ganska kort för Simon och han vill ge KHL en chans till, sa Simon Öneruds agent Jacob Hedin.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN