KLART: Guldbacken återvänder till HV71

HV71 värvade i fredags tillbaka Simon Önerud som blev stor guldhjälte för HV71 när han i sjunde avgörande matchen mot Brynäs sköt guldet till Jönköping. Nu återvänder guldbacken från 2017. -”Väldigt glad över att få möjligheten att komma tillbaka”. 

Den finländske OS-backen Mikko Lehtonen har skrivit på ett ettårskontrakt och gör comeback i HV71. Han anslöt till HV71 mitt under säsongen 2017 och var en bidragande faktor till att laget vann SM-guld.

– Mikko är en back av mycket hög klass. Han gav backsidan en ytterligare dimension när han kom in 2017 och vi är övertygade om att han kommer att göra det även nu, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.

Tongivande i finska Liiga

Mikko Lehtonen lämnade sedan HV71 efter guldet för Tappara. Detta var bestämt sedan tidigare. Lehtonen gjorde hela 29 poäng (12+17) på 55 matcher i Tappara i finska Liiga i grundserien . Lehtonen representerade även Finland i OS i Sydkorea. Nu är det klart med en comeback i HV71. Kontraktet är skrivet på ett år.

– Jag trivdes otroligt bra under min tid i HV71 och är väldigt glad över att få möjligheten att komma tillbaka. Hockeyintresset och atmosfären i Kinnarps Arena är något jag ser fram emot att få uppleva igen, säger Mikko Lehtonen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN