KLART: Förre NHL-centern till HV71

HV71 har gjort klart med den förre NHL-centern Joakim Andersson. Det har bland annat blivit sex säsonger med Detroit Red Wings för 29-åringen.
– En väldigt smart spelande center som bidrar både i det offensiva och defensiva spelet, säger klubbens sportchef Johan Hult.

Den förre NHL-centern Joakim Andersson kommer att spela i HV71 under nästa säsong. På klubbens hemsida tillkännages värvningen av den 29 år gamla centern från Munkedal.

– HV71 är en klubb med höga ambitioner och jag ser fram otroligt mycket mot nästa säsong och att komma till Jönköping, säger Joakim Andersson.

De senaste två åren har Joakim Andersson spenderat i Örebro HK.  Men innan återkomsten till SHL med Örebro säsongen 2016/2017 har den förre NHL-centern representerat Detroit Red Wings. Totalt har Joakim Andersson spelat 200 matcher i världens bästa liga.

– Joakim är en väldigt smart spelande center som bidrar både i det offensiva och defensiva spelet. Han har samlat på sig mycket erfarenhet genom åren och är en naturlig ledare, säger Johan Hult.

Några meriter som Joakim Andersson har på sitt CV är ett JSM-guld och två JVM-silver. Han har även vunnit Calder Cup, vilket är slutspelets finalvinnare i AHL, med Grand Rapids Griffins.

Kontraktet med HV71 gäller i två år.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN