KLART: Ejdsell har skrivit NHL-kontrakt

0
848
Foto: Bildbyrån

Victor Ejdsell’s succé gav vibrationer och NHL-klubbar har visat intresse. Efter att ha blivit klar för HV71 har han även skrivit på ett NHL-kontrakt.

Han kan vara en av de största sensationerna på länge i HockeyAllsvenskan. Victor Ejdsell var den senaste säsongen i princip dominant för BIK Karlskoga. Han gjorde storartad succé. En succé som gav eko. Det gav landslagsplats och SHL-kontrakt med Svenska mästarna. Utöver det även intresse hela vägen från NHL. Nu står det klart vilka som vunnit dragkampen.

Magkänslan fick avgöra

Han lockade till sig intresse från flera NHL-klubbar med tre stycken i förarsätet. Chicago, Detroit och Nashville. Främst var det den förstnämnda som föll bort tidigt.

– När jag kom till Chicago bestämde jag mig ganska direkt att det inte längre var ett alternativ. Dels tyckte jag att staden var alldeles för stor, dels har de väldigt många centrar, både på kontrakt och draftade. Jag som free agent har tittat på var jag tycker att jag har bäst chans att ta mig till NHL, säger han till NWT.

Han utvecklar för Värmlands Folkblad:

– En enormt stor stad där inget var nära. Det tilltalade mig inte lika mycket som Detroit och Nashville.

Valet föll på…

… Nashville Predators. Under kvällen presenterades det på klubbens hemsida att han signat ett tvåårigt ”entry level-contract”.

– Det kändes väldigt bra på båda ställena men magkänslan sa Nashville. Dessutom finns det många svenskar i laget vilket såklart skulle göra att det blir lättare om man någon gång får chansen.

Ett Nashville som just nu är mitt uppe i Conference finalerna mot Anaheim Ducks. Laget har alltså sedan tidigare flertalet framstående svenskar. Däribland Filip Forsberg, Calle Järnkrok, Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson.

– Det känns otroligt bra.

Svårt beslut

Att ha tre av NHL:s mest framstående organisationer med kontrakt på bordet är långt ifrån lätt. Det fick Victor Ejdsell erfara när klassikerklubben Detroit, dynastin Chicago och årets succé Nashville var intresserade.

– Det har varit så svårt att jag inte vetat vart jag skulle ta vägen. Verkligen skitsvårt! Men nu när beslutet är taget känns det otroligt bra.

”Viktigt att få uppleva”

När han satte sig på planet, över Atlanten, mot USA med flickvännen sjönk det in. Att han var på väg mot det alla hockeyspelare drömmer om.

– Det var ungefär då jag förstod att NHL-intresset verkligen var på riktigt, jag hade kunnat skriva på ett kontrakt redan innan vi åkte över om jag velat. Men jag är jäkligt glad att vi åkte, det är en annan sak att få ta del av allt jämfört med att lyssna till vad andra säger. Det var viktigt att få uppleva, säger Victor Ejdsell.

En dryg vecka tillbringades i USA, ett par dagar i varje stad.

– Att få uppleva NHL med allt runt om på plats var helt sjuk. Jag fick även se en AHL-match vilket också verkligen var nyttigt. Jag fattar ju såklart att det är där jag kommer få börja så det kändes viktigt att få se den delen också.

Ett unikt fall

Det var även Nashville Predators hörde av sig först av alla. Tidigt under säsongen kontaktade scouten Lucas Bergman poängmaskinen via telefon. Sedan dröjde det inte länge innan Bergman tagit med sig Nashvilles assisterande general manager till Nobelhallen.

– Det var helt sjukt. Tydligen hade det aldrig hänt tidigare att den assisterande GM:en varit och kollat på en spelare i HockeyAllsvenskan. De bevisade verkligen att de ville ha mig. Att de ville ha mig för min spelstil och för den jag är, säger Ejdsell.

HV71 och SHL väntar

Innan han tar klivet över på allvar väntar ett utvecklingsår i HV71 och SHL.

– Det känns mest naturligt för mig. Jag har ställt in mig på att vara kvar i Sverige eftersom jag vill förbereda mig ordentligt innan jag åker över. Det är klart att man kan utvecklas som center i USA också, men jag tycker att det känns bäst att stanna en säsong.

– Jag känner att jag behöver ett år till på mig för att vara mogen. Att flytta till ett annat land är ett stort steg, jag har aldrig bott utanför Värmland ens. Att ta en säsong i Jönköping och HV känns som rätt steg i utvecklingen, förklarar Ejdsell.

I början av juli kommer han att delta på ett försäsongläger med Nashville.

– De kommer kanske försöka att övertyga mig om att stanna men jag har redan bestämt mig för att stanna i Sverige första året.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.