KHL-forward uppges vara klar för HV71

0
11879
Foto: Bildbyrån
Tre platser ska tillsättas innan HV71 har full trupp inför säsongen 2019-20. Att Markus Ljungh lämnade kom inte som någon större förvåning. Men Mattias Tedenby blev ett tungt tapp. Uppgifter till Hockeybladet säger att HV kan vara på väg att göra klart med en forward från KHL.

HV tappade tungt Mattias Tedenby till Schweiz och Markus Ljungh valde att spela vidare i KHL. Därmed ska tre platser tillsättas innan truppen är spikad inför kommande säsong. Uppgifter till Hockeybladet säger att HV71 kan vara på väg att göra klart med Alexander Bergström, född 1986, som till vardags spelar i KHL och Traktor Chelyabinsk.

Alexander Bergström har ett bra spelsinne och en bra skridskoåkning men utmärker sig mest som en riktig grovjobbare. Han har Osby IK som moderklubb men varit runt lite i svensk hockey där han representerat lag som IK Oskarshamn, Borås HC, Rögle BK och Malmö Redhawks.

Spelade upp Karlskrona till SHL

Men det är kanske i Karlskrona som har gjort störst avtryck när han som assisterande lagkapten var med och spelade upp laget till SHL inför säsongen 2015-16. Säsongen efter gjorde han 40 poäng på 52 spelade matcher. Det väcker ett intresse i Ryssland och karriären fortsatte i Sibir Novosibirsk där det blev 41 poäng på 55 spelade matcher. Nu uppges han se över möjligheterna att vända hem till Sverige och till HV71 inför kommande säsong om det inte blir fortsatt spel i utlandet.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

åtta − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.