JOHAN HULT: ”En otroligt begränsad transfermarknad”

Transferfönstret är stängt för denna gång och kring HV71 har det varit tyst. Nu berättar HV71:s sportchef Johan Hult för Hockeybladet om en transfermarknad som varit enormt begränsad sett till spelare oavsett liga.
-Det var väldigt lite rörelse oavsett om det gällde Tyskland, Schweiz och framförallt Sverige och SHL. 

Transferfönstret är stängt för denna gången och efter gårdagens förlust mot Färjestad så skreks det vilt om en förstärkning för HV71 innan fönstret stängde. Nu berättar Johan Hult för Hockeybladet om en marknad som kantades av överpriser på det lilla som fanns att plocka av.

-Det var väldigt lite rörelse rent generellt även om man tilltar i både Schweiz och Tyskland, eller till och med i Finland. Men även i Sverige och SHL så var det otroligt lite rörelse, det syntes tydligt om man ser till transfermarknaden igår.

Var det någon speciell spelare som ni var intresserade av?

-Det är klart att vi var intresserade av en sådan som Malte Strömwall. Man pratade om att det var spelarnas marknad men någonstans är det klubbarnas marknad också som försöker bli av med spelarna, och de kan lägga ut kostnader därefter också. Han fortsätter:

-Det var Malte som var intressant för oss om vi kollar på forwardsidan. Något annat var inte intressant av det som var ute, egentligen. Sen försökte vi få tag på en back som vi försökte få in. Men inte heller där fanns det något som var tillräckligt intressant. Så vi lyckades inte knipa något denna gången helt enkelt.

”Såhär tänker vi om framtiden”

Det blev ingen värvning denna gång men HV71 står och faller inte heller med detta. Laget har spelare som gjort det väldigt bra, även om man förlorat de två senaste matcherna. Det finns även juniorer som är beredda att ta steget om det skulle behövas.

-I dagsläget behöver vi inte göra någonting då vi har tretton forwards och sju backar. Men kommer vi behöva så har både Max Wennlund, Anton Heikkinen och Simon Holmström varit inne o spelat några matcher. På backsidan har William Fransson varit med och backat upp. Sen har vi Christoffer Persson som snart är tillbaka och kan skjuta till lite extra.

Folk behöver ta tilltro till gruppen

HV71 har sedan tränarbytet klättrat upp till att vara i toppen sett till inspelade poäng. Att laget sen förlorar ibland, är inget konstigt och det gäller alla. Att värva någon för värvandets skull är inte något HV71 är i behov av utan fansen borde ha tilltro till truppen laget redan har.

-Vi har en otroligt stor tilltro till gruppen vi har och det tycker jag fler borde ha. När man ser till resan man gjort under året så tycker jag vi bevisat flera gånger om att vi kan spela fantastisk bra hockey. Det är det vi kommer lägga vårt största fokus på att vi ska börja vinna matcher igen, avslutar Johan Hult.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN