INFÖR MATCHEN: HV71-Luleå

HV71 har haft en allt annat än bra säsongsstart. Igår åkte laget på storstryk när Linköping vann med hela 5-1 i SAAB Arena. En som är tillbaka är backen Martin Fehervary som även spelade mot gårdagens match.

Två matcher spelade och två förluster så ser HV71:s facit ut i inledningen av säsongen. Men laget har haft tuffaste möjliga start när man ställts mot lag som Färjestad och Linköping. Imorgon är det dags för hemmapremiär när Luleå kommer på besök. En som är tillbaka är backen Martin Fehervary som är tillbaka efter NHL-campen. Han spelade även gårdagens match mot Linköping. Efter en lång resa från Washington så landade han runt 13 tiden för att direkt sätta sig på bussen till Linköping. På dagens träning var det backarna som stannade kvar längst på isen och bland annat körde skott och styrningsövningar.

INFÖR MATCHEN: HV71-Luleå
Foto: Piotr Arvidsson

–Jag försökte hjälpa laget men det gick inte så bra i dag. Jag tycker att alla måste ta ett kliv framåt. Vi får sätta oss ned och snacka och sedan hoppas på att vi blir bättre, säger Fehervary till Jnytt.

INFÖR MATCHEN: HV71-Luleå

 

Bara tre poäng som gäller

Imorgon är det dags för hemmapremiär och Simon Önerud ser fram emot att få spela match så tätt inpå nederlaget i Linköping. Och revanschlustan är stor i laget som inte accepterar något annat än tre poäng.

-Grymt skönt att få komma hem och spela i Jönköping på söndag. Vi vet att vi har publiken med oss här hemma och vi kommer komma ut med en jävla energi. Underbart att det är match redan imorgon och ta revansch, säger Simon Önerud till klubbens hemsida.

Ljusnar på skadefronten

Sedan tidigare finns spelare som Martin Thörnberg och David Gustafsson på skadelistan. Prognosen för dem båda var från början åtta veckor. David Gustafsson är närmast comeback då han gått på is och räknas vara tillbaka inom några veckor. Martin Thörnberg ligger något efter och sedan skadetillfället så är det någon månad kvar innan han är spelduglig.

I tidigare intervju med lagets sjukgymnast Andreas Frostemark så går det bra för Nils Andersson som befinner sig i slutet av hjärntrappan. Nils Andersson kommer missa hemmapremiären mot Luleå men går allt som det ska så sker comebacken mot Malmö på torsdag nästa vecka något vilket även målvakten Jonas Gunnarsson kan göra.

-Det går mycket bra för Nils. Han befinner sig på hjärntrappan och som jag tidigare sagt så måste han gå klart den. Vi chansar aldrig när det gäller hjärnskakningar. Men det jag kan säga är att han inte kommer spela mot Linköping på torsdag. Sa HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark till Hockeybladet innan torsdagens match.

LÄS MER ARTIKLAR OM HV71 HÄR….

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN