Imponerande sviten – närmar sig ligarekordet

Det är inte kul att möta ligaledarna HV71, inte ens på hemmaplan. Det fick AIK uppleva i kvällens drabbning i SDHL. Med endast tre matcher kvar på grundserien, nio poäng som står på spel, går topplaget mot nytt ligarekord.

HV71 fortsätter vara otroligt starka i slutskedet av grundserien. Inte nog med att laget ligger ohotade på förstaplats, ikväll fullkomligt krossade bortalaget motståndarna AIK. Med endast tre matcher kvar och nio poäng på spel är laget och nosar på nya rekord. Nio poäng på spel, topplaget närmar sig ligarekordet med storsteg.

Ohotade topplaget – närmar sig ligarekordet

Är det i år HV71 kan ta sitt första SM-guld? Om tabellen fick tala skulle laget redan ha fått medaljen. Men riktigt så enkelt är det inte. För dryga veckan sedan gick det att dra slutsatsen att laget är ohotade på sin förstaplats och har där med vunnit grundserien. Men det stoppar inte spelarna att fortsätta satsa. Om de tre resterande matcherna genererar full pott kommer HV71 att slå nytt poängrekord i SDHL. Full pott de sista tre matcherna skulle innebära 99 poäng som slutgiltigt resultat. Rekordhållarna, Luleå, ligger för tillfället på andraplats, är inte i närheten av säsongen 2017/18:s poängskörd på 96 poäng.

SDE, just nu på en sjundeplacering, samt bottenlaget Göteborg, är de enda lagen som kan stoppa ligarekordet från att tillfalla HV71. Statistiken talar för vinst för topplaget, men som uttrycket säger, ”det svänger i hockey”.

Stjärnorna dominerar

I topp tio av poängligan för spelare hittar vi hela fyra stjärnor från HV71. Kennedy Marchment, som ikväll stod för fyra poäng, ett mål och tre assist, ligger på en andraplats bakom Brynäs Lara Stalder, på femte, sjätte och sjundeplats hittar vi Hanna Olsson, Sidney Morin samt Kaitlyn Tougas, alla från HV71. På förstaplats i målvaktsligan hittar vi Alba Gonzalo med 1,38 insläppta mål på 60 spelade minuter. Med dessa spelare, samt den mycket imponerande poängskörden från säsongen, går det dra slutsatsen att HV71 kommer bli ett mycket tufft lag att möta i det kommande slutspelet. Frågan blir att se vilket lag som tar steget och utmanar och avbryter topplagets vinnarform.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN