IKVÄLL: Publikfavoriten gör sin 500:e match

0
704
Publikfavoriten gör sin 500:e match
Foto: Bildbyrån
Han kom till klubben inför säsongen 2009/10. Sedan dess har det blivit hela 499 matcher i tröjan och ikväll blir det en ny milstolpe för publikfavoriten. 

Grovjobbaren och tillika fansens favorit har ett utgående kontrakt med klubben. Ikväll spelar publikfavoriten sin 500:e match och kommer att hyllas av föreningen inför hemmapubliken under lördagens möte mot Malmö. Frågan är om detta blir hans sista milstolpe i klubben?

Publikfavoriten gör sin 500:e match

Oscar Sundh, HV71’s grovjobbare i det tysta, kom till klubben från Timrå inför säsongen 2009/10. Året därpå vann han sitt första SM-guld tillsammans med HV71. Trots korta sejourer i både Linköping och Luleå återvände han till klubben inför säsongen 2015/16 och säsongen senare sitt andra SM-guld i klubben. I Jönköpingslaget har Oscar Sundh inte endast stått för mycket av grovjobbet för klubben utan även fått rollen som den absoluta favoritspelaren hos fansen. Ikväll spelar Sundh sin 500:e match i HV-tröjan, som ikväll dessutom kommer bestå av en retrotröja från säsongen 1984/85. Under lördagens möte mot Malmö kommer föreningen och hemmapubliken fira Sundhs bedrift med en hyllning innan pucksläpp.

Under sin tid i HV71 har Sundh stått för totalt 188 poäng med både grundserie och slutspel inräknat. Totalt har det blivit hela 701 matcher och 236 poäng i SHL där han förutom HV71 representerat Timrå, Luleå och Linköping.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.