HV71 värvar landslagsspelare – från Kina

0
1212
Foto: Bildbyrån

Jönköpingslaget blev svenska mästare i våras. Sedan dess har utbytet av spelare varit pågående. Nu värvar HV71 ytterligare och från Kina av alla länder.

Spelare efter spelare har lämnat mästarlaget och HV71’s lagledning har fått jobba en hel del med lagbygget inför nästa säsong. Bland annat lämnade nydraftade talangen Lias Andersson för Frölunda. Klart står dock att klubben värvar en finsk forward och landslagsspelare.

Finsk mästare och landslagsspelare

Spelaren ifråga heter Max Wärn och har de senaste säsongerna hållit till i KHL. Först med två säsonger i HC Sochi och nu senast i det kinesiska laget Kunlun Red Star. Nu ansluter han alltså till HV71 i SHL. Under sina tre säsonger i KHL har 29-åringen hunnit med 47 poäng på 135 matcher. I Kina, under den senaste säsongen, så mäktade han med totalt 18 poäng på 37 matcher. Wärns meritlista ser lovande ut den med. I finska SM-liiga har det blivit ett brons, ett silver och även ett guld. Den ädlaste valören kom med Helsingfors IFK säsongen 10/11. Lägg därtill en European Trophy titel på klubblagsnivå med JYP. Som landslagsspelare gjorde Max flera juniorlandskamper och knep bland annat ett silver på U18-VM. De senaste åren har han även fått göra 12 landskamper för Finland. Nu blir det alltså spel i SHL och de regerande mästarna HV71.

– I Max får vi en riktig powerforward som kommer att vara jobbig att möta för alla motståndarbackar i SHL. Han spelar alltid med en bra inställning, har fina ledaregenskaper och kommer bli en fin tillgång för oss, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida.

Frågan: Blir han HV-spelare?

Mästarna har värvat och tappat spelare under våren och sommaren. Bland annat lade man enslag på succémannen från HockeyAllsvenskan, Victor Ejdsell. Dock kvarstår ett frågetecken. Blir det spel i HV-tröjan? Ett kontrakt med Stanley Cup-finalisten Nashville är påskrivet och nu kan HV71 gå miste om den tidigare BIK Karlskoga-spelaren. I en intervju med Admirals Roundtable (Nashvilles farmalag Milwaukees hemsida) berättade Ejdsell tidigare att han inte utesluter spel i Nordamerika redan nästa säsong.

– Det är inte 100 procent säkert än. Vi får se, säger Ejdsell till lagets hemsida om på frågan om vart han kommer ska spela kommande säsong.

LÄS MER: HV71’s lagbygge inför kommande säsong

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.