HV-SILLY: Förre guldhjälten presenterades av HV71

0
745
HV-SILLY: Förre guldhjälten presenterades av HV71
Foto: Bildbyrån
HV71 presenterade under förmiddagen sitt tredje nyförvärv inför nästa säsong. Det genom en landslagsmeriterad back som även vunnit två guld med konkurrenterna Växjö Lakers. Nu är han klar för spel i HV71 inför kommande säsong skriver klubben på sin hemsida

Eric Martinsson var med och ledde Växjö till guld under säsongerna 2014/15 och 2017/18. Efter det bar det av till AHL för spel med Iowa Wild och i slutet av säsongen spelade han för Genéve-Servette i schweiziska NLA. Nu vänder han däremot hemåt till Sverige, men inte för spel i Växjö. Utan Martinsson är klar för spel i HV71.

– HV71 är en anrik klubb som alltid strävar efter att ligga i toppen och har en bra publik som är rolig att spela inför. Jag hoppas kunna spela bra i båda ändarna av isen och bidra med ett bra allroundspel, säger Eric Martinsson till HV:s hemsida.

Johan Hult, sportchef i HV71, beskriver Eric som en puckskicklig back både offensivt och defensivt.

– Eric är en modern back som håller hög klass både i offensiven och i defensiven. En puckskicklig spelare med bra fart på skridskorna, säger Johan Hult till lagets hemsida.

Martinsson är noterad för över 200 SHL matcher, två SM-guld och även elva matcher för Tre Kronor. Nu har han skrivit kontrakt med HV71 för att jaga ytterligare meriter. Kontraktet sträcker sig över tre säsonger.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + elva =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.