HV-BACKEN: Det ska göra ont att möta mig

Martin Fehérváry blev HV71:s första nyförvärv inför nästa säsong. Hockeybladet träffade Martin Fehérváry efter matchen mot Tre Kronor. Han förklarar varför valet föll på HV71. Samtidigt sätter han lite skräck i kommande motståndare.

Martin Fehérváry blev HV71:s första nyförvärv inför säsongen. Och han beskrivs av Johan Hult som en modern back som kommer passa bra in i backbesättningen inför kommande säsong. Martin själv ser fram emot säsongen med HV71:

-Jag hade möjlighet att gå till ett par andra klubbar men mitt val föll på HV71. HV är ett riktigt bra lag ett av de bästa i Sverige som förra året vann SM-guld. Jag ser verkligen fram emot flytten dit. Jag vet att det är bra tränare och ledare i föreningen samtidigt är fansen helt fantastiska.

Vad är din målsättning i HV71 nästa säsong?

-Jag vill såklart göra ett riktigt bra jobb och försöka få spela så mycket som möjligt. Nu fokuserar jag först att göra en riktigt bra försäsong. Därefter så får vi se i vilken femma jag får spela i. Men målet är att få spela så mycket som möjligt.

Ska göra ont att möta mig

Martin ser sig själv som en hårt spelande tvåvägsback som gärna följer med upp i anfallszon. Men det är framförallt som en tuff back som gärna smäller på som han vill bli sedd som.

Förklara för oss vilken typ av back är du?

-Jag är en tvåvägsback där jag framförallt ger hundraprocent på försvarsspelet. Men om det ges möjlighet så följer jag gärna med upp i anfallszon och skapar lite chanser. Jag ser mig själv som en tuff back och jag gillar att tacklas samtidigt så är det kul att få skjuta från blålinjen också.

Slutligen inför SHL-starten kommer det göra ont att spela mot dig?

-Haha Ja! Jag gillar att tacklas, spela hårt och smälla på. Så ja det ska göra ont att spela emot mig. Jag vill att folk ska se mig som en smart men framför allt en tuff spelare, jag vill vara en riktig hårding avslutar Martin Fehérváry med ett skratt.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN